Ελλάδα

Κοζάνη: Δυο νεκροί σε εργατικό δυστύχημα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό

Kάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Parallaxi
κοζάνη-δυο-νεκροί-σε-εργατικό-δυστύχη-285071
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, μετά τις 12 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δυο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5 και στη διαδικασία καθαρισμού/βαφής, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (πιθανότατα έσπασε το συρματόσχοινο), βρέθηκαν στο κενό από ύψος δεκάδων μέτρων.

Πρόκειται για εργαζόμενους σε εταιρία από χώρα του εξωτερικού (το έργο έχει αναάβει η ΑΒΑΞ), ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τόπος καταγωγής των νεκρών.

Συνδικάτο οικοδόμων – ΣΕΕΕΝ: “Οι ζωές μας, τα κέρδη τους – Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και θα παλέψουμε να είναι το τελευταίο αίμα εργατών που χύνεται στο βωμό των κερδών”

 Το νέο φρικτό εργοδοτικό έγκλημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εργολαβία στον πύργο ψύξεως στη μονάδα 5, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο συναδέλφων μετα απο πτώση απο τα 100 μέτρα, επιβεβαιώνει ότι για τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε και των εργολάβων θυσιάζονται ζωές εργατών.

Η απολιγνιτοποίηση ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση αφού έχει συμβάλει σε εκπτώσεις στη συντήρηση, στην ανανέωση του εξοπλισμού κ.α. Μαζί με την εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα που στοιχίζει ζωές εργατών.

Πρέπει τώρα να σημάνει συναγερμός  στους εργαζόμενους, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας απο αυτούς που μπροστά στα κέρδη τους δεν υπολογίζουν τις ζωές μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και θα παλέψουμε να είναι το τελευταίο αίμα εργατών που χύνεται στο βωμό των κερδών.

Πηγή: kozanimedia.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα