Διεθνή

Κριμαία: 3 νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα

Δείτε βίντεο- ντοκουμέντο από το φορτηγό που εξερράγη.

Parallaxi
κριμαία-3-νεκροί-από-την-έκρηξη-στη-γέφ-926711
Parallaxi

Τουλάχιστον τρεις είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς.

Το γεγονός επιβεβαίωσε το μεσημέρι η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Όπως μεταδίδει ο skai.gr, η ταυτότητα του οδηγού του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα έχει ταυτοποιηθεί. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νεκροί είναι ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, και δύο επιβάτες διερχόμενου αυτοκινήτου.

Παρακάτω βίντεο- ντοκουμέντο από το φορτηγό που εξερράγη. Στο βίντεο μέλη των ρωσικών αρχών εξετάζουν την καρότσα του φορτηγού, ενώ στο σημείο υπάρχουν ένστολοι. Λίγο μετά, το φορτηγό φεύγει.

Περίπου στις 6 το πρωί ένα φορτηγό ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα να πιάσουν φωτιά οι δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου. Η φωτιά στη γέφυρα έχει ήδη σβήσει. Μέρος του οδοστρώματος της γέφυρας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία συρμών και οχημάτων. Η διέλευση των σκαφών συνεχίζεται. Εντός της ημέρας θα ξεκινήσει να λειτουργεί πορθμείο που θα διασχίζει το Στενό του Κερτς. Έχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Η Πανρωσική Ένωση Ασφαλιστών αποτιμά τη ζημιά από την έκρηξη και τη φωτιά στη γέφυρα σε 200 έως 500 εκατομμύρια ρούβλια (3,3 με 8,2 εκατ. ευρώ).

Πλάνα που δείχνουν μια πύρινη κόλαση τη στιγμή της ισχυρής έκρηξης στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που ενώνει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία δόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 


Η σιδηροδρομική κίνηση στη γέφυρα της Κριμαίας θα αποκατασταθεί σήμερα το βράδυ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax

Η σιδηροδρομική κίνηση σε μία κατεστραμμένη οδική και σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας θα αποκατασταθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ τοπική ώρα, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μία μεγάλη έκρηξη που έγινε σήμερα περίπου στις 06:00 τοπική ώρα, κατέστρεψε το οδικό τμήμα της γέφυρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν.Χ./ skai.gr 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα