Featured

Ξανά πάρκινγκ η Πλατεία Ελευθερίας; Πάμε καλά;

Η ντροπιαστική απόφαση για λειτουργία υπαίθριου πάρκινγκ αυτοκινήτων

Parallaxi
ξανά-πάρκινγκ-η-πλατεία-ελευθερίας-πά-856910
Parallaxi

Τέλος στις λαμαρίνες της πλ. Ελευθερίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση “προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο δημότες”

Να αποδοθεί ως τι; Πάντως από ότι φαίνεται σήμερα (14/12) από ψηλά μάλλον για υπαίθριο πάρκινγκ προορίζεται…. Τόση ταλαιπωρία για να φτάσουμε εκεί που ξεκινήσαμε και μάλιστα με αρκετά δέντρα μείον.
Η αυτοψία της parallaxi σήμερα το πρωί είναι αποκαλυπτική. Φαγάνες ισιώνουν τα βουνά χώματος που άφησε έρμαιο ο εργολάβος για να δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο πάρκινγκ το οποίο έχει σκοπό ο δήμος να λειτουργήσει μέχρι την οριστική διαμόρφωση της πλατείας και τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ που έχει αποφασίσει ο δήμαρχος να δημιουργήσει κόντρα στον βραβευμένο σχεδιασμό που αποφάσισε η προηγούμενη διοίκηση.

 

Η έστω και προσωρινή μετατροπή της πλατείας σε πάρκινγκ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά ακόμα και νομιμότητας της απόφασης αφού είναι χαρακτηρισμένη ως πλατεία και χώρος πρασίνου. Υπάρχουν μάλιστα πολίτες που ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον αυτής της απόφασης.

Ο Σπύρος Βούγιας σε σημερινή του ανάρτηση γράφει:

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ

Αυτή είναι μια χθεσινή φωτογραφία από την επίστρωση της πλατείας Ελευθερίας με τσιμέντο, για τη λειτουργία υπαίθριου πάρκινγκ αυτοκινήτων, όπως ήταν δηλαδή πριν 5 χρόνια (χωρίς τα κομμένα δέντρα). Αυτό περιλαμβάνονταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ως “απόδοση της πλατείας στους δημότες”, αντί του πάρκου μνήμης για τους 50,000 Εβραίους συμπολίτες μας-θύματα των ναζί, ανάπλαση που είχε σχεδιάσει και ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση.

Ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους καταψηφίστηκε συνολικά το τεχνικό πρόγραμμα από το Δημοτικό Συμβούλιο με 19 αρνητικές ψήφους έναντι 18, υποβάλλοντας τη διοίκηση σε μια σοβαρή πολιτική ήττα και στην υποχρέωση να στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της στο μέλλον της πόλης αντί να επιστρέφει εμμονικά στο παρελθόν.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα