Ελλάδα

Ξεκίνησε η διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων

Τι δήλωσε η Μίνα Γκάγκα για τη νέα θεραπεία

Parallaxi
ξεκίνησε-η-διανομή-των-νέων-αντιικών-φ-253269
Parallaxi

Από το Μαρούσι ξεκίνησε σήμερα η διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων για τη νόσο Covid-19.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, τα νέα φάρμακα προσφέρουν ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός επιθεώρησε τον χώρο όπου συσκευάζονται τα φάρμακα για κάθε ασθενή. Κάθε απόγευμα, οι συσκευασίες παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών όχι μόνο εντός Αττικής αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την επικράτεια, με στόχο τα φάρμακα να φτάνουν στους ασθενείς το αργότερο σε 48 ώρες από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία.

«Είναι μια σημαντική νέα θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση των ασθενών. Σχεδιάσαμε τη διαδικασία διάθεσης των φαρμάκων με τον πιο φιλικό προς τους ασθενείς τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται μαζικά κατ’ οίκον υπηρεσία σε ασθενείς που νοσούν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα: το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις θεραπείες αυτές, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το να εμβολιαστούμε όλοι ενάντια στον ιό».

Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα