Ελλάδα

Ξεκίνησε το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στα Πανεπιστήμια

Αναλυτικά όσα είπε η Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτικό σταθμό.

Parallaxi
ξεκίνησε-το-πρώτο-αγγλόφωνο-πρόγραμμ-480521
Parallaxi

Ξεκίνησε το πρώτο αγγλόφωνο πρόγραμμα στα πανεπιστήμια που απευθύνεται σε φοιτητές εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Η Νίκη Κεραμέως είπε συγκεκριμένα: «Παρουσιάσαμε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα. Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε».

«Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι ‘’σέβομαι το περιβάλλον, το συνάνθρωπό μου», είπε μεταξύ άλλων η ίδια.

«Αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται, για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας όλη τη ζωή του κάποιος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος να ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι μήνυμα στη νέα γενιά», είπε για μία ακόμη φορά η υπουργός.

Τέλος, προσέθεσε: «παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη όταν γίναμε κυβέρνηση, 2 μήνες πριν ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά τα βιβλία είναι όλα στη θέση τους από τον Αύγουστο σε όλα τα σχολεία της χώρας».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα