Agenda

ΚΘΒΕ – Όρνιθες: Μια μαγική βραδιά με μία σπουδαία παράσταση στο Θέατρο Δάσους

Η παράσταση κέρδισε το κοινό και όσοι ανέβηκαν χθες στο θέατρο Δάσους, μιλούν για την παράσταση του καλοκαιριού.

Parallaxi
κθβε-όρνιθες-μια-μαγική-βραδιά-με-μί-630790
Parallaxi

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με τους «Όρνιθες», τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020.

Η παράσταση, έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ, 22 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους,  αποτελεί μάλιστα την εναρκτήρια εκδήλωση του 6ου Φεστιβάλ Δάσους, ενώ θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 7, 8 & 9 Αυγούστου. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Γιάννης Σαμψαλάκης και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών.

Η παράσταση κέρδισε το κοινό και όσοι ανέβηκαν χθες στο θέατρο Δάσους, μιλούν για την παράσταση του καλοκαιριού.

Ανάμεσα τους και ο Σπύρος Βούγιας που έγραψε στην Παράλλαξη για την παράσταση:

ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΘΒΕ

Με τους “Ορνιθες” του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους, σε μιά ορμητική, σωματική παράσταση που σκηνοθέτησε ευρηματικά ο Γιάννης Ρήγας και απογείωνε διαρκώς η εξαίσια μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη. Ο χορός των πουλιών, με υπέροχες μάσκες και φτερά δεν έπαψε ούτε λεπτό να κινείται και να ερμηνεύει τα πρωτότυπα τραγούδια, σε ένα έργο που μιλάει με φρέσκια, σημερινή γλώσσα για τη Νεφελοκοκκυγία, την παλιά ουτοπία.

Ήταν η πρώτη παράσταση της νέας περιόδου του ΚΘΒΕ, η πρώτη του φετιινού καλοκαιριού στην πόλη ύστερα από τόσον καιρό, και βάζω στοίχημα πως θα είναι το καλλιτεχνικό γεγονός της φετινής χρονιάς στην Επίδαυρο και σε όλη την περιοδεία.

Θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους!

https://www.facebook.com/giorgos.christianakis/posts/3321247007922278

Οι συντελεστές της παράστασης του ΚΘΒΕ:

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν Κοστούμια: Δέσποινα Ντάνη Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου Μάσκες: Μάρθα Φωκά Κίνηση μάσκας: Σίμος Κακάλας Βοηθός σκηνοθέτης: Μιχάλης Σιώνας Βοηθός σκηνοθέτη: Αντρέας Κουτσουρέλης Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης Βοηθοί σκηνογράφου- ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Κέλλυ Εφραιμίδου Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη, Μαριλύ Βεντούρη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα