Διεθνή

Κύμα οργής στην Αλβανία: Αστυνομικός σκότωσε 25χρονο

Επεισόδια και τραυματίες

Parallaxi
κύμα-οργής-στην-αλβανία-αστυνομικός-σ-695470
Parallaxi
Πηγή: Twitter

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους των Τιράνων, στην Αλβανία, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 25χρονου Klodian Rasha από αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης.

Το κλίμα είναι τεταμένο, επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα ενώ οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είχαν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους, ανάμεσά τους και το έλατο που βρίσκεται μπροστά από την κατοικία και το γραφείο του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος, ενώ τρεις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σφοδρή ένταση δημιουργήθηκε και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας όπου οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες προκαλώντας ζημιές στο κτίριο, ενώ έκαψαν και εκεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ορισμένοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο με την αστυνομία να τους εμποδίζει κάνοντας ευρεία χρήση χημικών.

Το χρονικό της δολοφονίας του 25χρονου

Το βράδυ της Τρίτης ο 25χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην περιοχή Laprakë των Τιράνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα έκανε “ύποπτες κινήσεις”, οπλοφορούσε και όταν του ζητήθηκε να σταματήσει εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Ο αστυνομικός άρχισε να τον κυνηγά, δεν μπόρεσε να τον προφτάσει και πυροβόλησε προς το μέρος του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Μετά το περιστατικό, ο αστυνομικός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Από την αστυνομία υποστήριξαν ότι το νεαρό θύμα “έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό”, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ένα πυροβόλο όπλο που ανήκε στον 25χρονο.

Ωστόσο, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) της Αλβανίας με ανακοίνωσή της “καίει” ουσιαστικά την αστυνομία καθώς αναφέρει ότι το επίμαχο όπλο “βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία”. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο αστυνομικός ξεπέρασε τα όρια της αυτοάμυνας και πυροβόλησε ενώ ο Klodian Rasha ήταν άοπλος.

https://www.youtube.com/watch?v=WzqmLC3T7bE&feature=youtu.be

ΠΗΓΗ: capital.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα