Top

Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο – Εκκενώνονται χωριά προληπτικά

Στη "μάχη" πυροσβεστικές δυνάμεις και ελικόπτερα.

Parallaxi
κύπρος-μεγάλη-φωτιά-στην-πάφο-εκκενώ-818425
Parallaxi

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των χωριών Σίμου – Γιόλου στην επαρχία Πάφου. Στη “μάχη” πυροσβεστικές δυνάμεις και ελικόπτερα. Εκκενώνονται χωριά προληπτικά.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών, μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου, της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο, γύρω στις 11:50 το μεσημέρι της Κυριακής (19/09).

Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικές εστίες, με τη μάχη να είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς της επαρχίας Πάφου. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα και έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και μαίνεται σε δύσβατη περιοχή.

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά προχωρούν οι Αρχές της Κύπρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής σε εξέλιξη στην επαρχία της Πάφου.

Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική ‘Αμυνα θα προβεί σε προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ Sigmalive.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα