Επικαιρότητα

Ο κύβος ερρίφθη: Στις 6 Δεκεμβρίου η πρώτη αγωγή για Airbnb

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα.

Parallaxi
ο-κύβος-ερρίφθη-στις-6-δεκεμβρίου-η-πρώ-372072
Parallaxi
David Hellmann/ Unsplash

Με την κουλτούρα του Airbnb να κερδίζει διαρκώς έδαφος στην Ελλάδα και πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να επιλέγουν να αναδιαμορφώσουν τα διαμερίσματά τους ώστε να τα παραχωρούν προς μίσθωση μέσω της πλατφόρμας, η συζήτηση έχει ανοίξει σε ένα πιο διευρυμένο επίπεδο αναφορικά με αυτό που ονομάζεται οικονομία διαμοιρασμού.

Νέα δεδομένα θα προσθέσει η πρώτη αγωγή για Airbnb που αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Καθημερινή», η ενάγουσα επικαλείται τον κανονισμό της πολυκατοικίας, ο οποίος αναφέρει ότι “έκαστος ιδιοκτήτης διηρημένης ιδιοκτησίας εν τη οικοδομή, έχει απόλυτον δικαίωμα κυριότητος και πάσας τας εκ της κυριότητος εξουσίας και δη ενδεικτικώς, χρήσεως, εκμεταλλεύσεως, υποθηκεύσεως και εν γένει εκποιήσεως της διηρημένης ιδιοκτησίας του υπό τον όρον όπως μη παρενοχλούνται τα συνολικά και κατ’ ιδίαν δικαιώματα των λοιπών ιδιοκτητών και μη τίθενται εν κινδύνω η ασφάλεια, η στερεότης, η ευπρέπεια και υγιεινή του κτιρίου και των εν αυτή κατοικούντων…”. 

Ουσιαστικά, η δικηγόρος – διαχειρίστρια που κατέθεσε την αγωγή διαμαρτύρεται για μια σειρά θεμάτων που έχουν προκύψει από τη μέρα που ο ιδιοκτήτης που θέτει στο στόχαστρο άλλαξε την κατοικία του σε τουριστικό κατάλυμα παρά τον νόμο και τον κανονισμό, όπως η ίδια διατείνεται.

Ως εκ τούτου, στο επίδικο διαμέρισμα έχουν καταλήξει να κατοικούν ως 16 άτομα, τα οποία δεν τηρούν τις ώρες κοινής ησυχίας, οργανώνοντας πάρτι με μουσική σε υψηλή ένταση. Επιπλέον, τα κλειδιά της εισόδου αλλάζουν χέρια χωρίς να υπάρχει έλεγχος και αφήνουν τις κεντρικές πόρτες ξεκλείδωτες. Η ίδια κάνει λόγο για χαλασμένο ασανσέρ σε τακτά χρονικά διαστήματα και συνοπτικά το αίτημά της είναι να απαγορευθεί στο κτίριο η βραχυχρόνια μίσθωση με βάση τον κανονισμό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα