Ελλάδα

Λ. Μενδώνη: Xωρίς θέατρα και κινηματογράφο θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο

Με ποιον τρόπο θα γίνει η επιδότηση θέσεων.

Parallaxi
λ-μενδώνη-xωρίς-θέατρα-και-κινηματογρά-605308
Parallaxi

Στα μέτρα που θα εφαρμοστούν αναφορικά με τη λειτουργία των χώρων του θεάματος αναφέρθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο

«Χωρίς κινηματογράφο και θέατρο, όλο το χειμώνα, θα ήταν δύσκολο, όχι μόνο για τους καλλιτέχνες ή τους τεχνικούς του πολιτισμού, αλλά για όλους μας. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της διαφυγής στον κινηματογράφο, το θέατρο και γενικά τις παραστατικές τέχνες, θα οδηγηθούμε όλοι στον ψυχίατρο», είπε χαρακτηριστικά η Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο Mega.

Η υπουργός τόνισε στην αρχή ότι η σκέψη ήταν να επιβληθεί πλαφόν στις αίθουσες, ωστόσο τελικά αυτό απορρίφθηκε. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι είναι «προβληματικά» και τα ποσοστά πληρότητας- 30%, 50% ή 65% ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιφερειακή ενότητα, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικης Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό που ενεργοποιήθηκε.

«Με δεδομένο ότι πρέπει να πειστεί και ο κόσμος να πάει στις τέχνες, αποφασίσαμε την επιδότηση των κενών θέσεων, στη λογική της επιδότησης των αεροπορικών εισιτηρίων στην αρχή της πανδημίας», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι οργανώνεται καμπάνια ώστε να πειστούν οι πολίτες πως είναι ασφαλές το ζωντανό θέαμα και ακρόαμα.

«Όχι απλώς με αριθμούς, αλλά με κάποιους αλγόριθμους που η επιδότηση θα καλύψει και θα ενισχύσει σωστά το σύνολο των παραγωγών», συμπλήρωσε. Το κονδύλι για την επιδότηση θέσεων έχει εξασφαλιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε ότι το πρωί της Δευτέρας, θα εκδοθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα περιγράφουν λεπτομερώς τι θα ισχύει στους χώρους θεάματος.

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε την υποχρεωτική χρήση μάσκας, το γεγονός ότι δεν θα γίνονται διαλείμματα σε μεγάλα θέατρα- άνω των 300 θέσεων- καθώς και ότι θα υπάρχει υποχρεωτικά πλάνο εισόδου και εξόδου των θεατών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα