Top

Ο Λαγκαδάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ανυπολόγιστες καταστροφές από τη βραδινή νεροποντή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς -Τεράστιες καταστροφές - Εγκλωβίστηκαν δεκάδες άτομα. Αδύνατη η πρόσβαση στην πόλη

Parallaxi
ο-λαγκαδάς-σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγ-637748
Parallaxi

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από τα ξημερώματα ο δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Κλειστός παραμένει ο δρόμος για την πόλη και δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν.

Καταστροφές υπάρχουν σε σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Λαγκαδά και σε γύρω χωριά, αλλά και σε καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή. Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ ο δήμος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν περίπου 100 αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια ή στα αυτοκίνητά τους.

Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους τρεις άνθρωποι στο Περιβολάκι, εννέα άτομα από δύο οικίες στο Καβαλάρι και άλλα πέντε άτομα από σπίτι που βρίσκεται μεταξύ Λαγκαδά και Κολχικού.

Αντίστοιχα ένα άτομο απεγκλωβίστηκε  από το ΙΧ του στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Πέντε Βρύσες και άλλα δύο από τον δρόμο Λαγκαδά – Χρυσαυγή.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 17 συνεργεία με αντλητικές μηχανές, δύο μονάδες πεζοπόρων και τέσσερα άτομα της ΕΜΑΚ με ειδικό σκάφος, ενώ το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν με οχήματα ο δήμος και η Πολιτική Προστασία.

https://www.facebook.com/live.lagadas.news/videos/298116244617154/

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από Λαγκαδά προς Κολχικό, Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λαγυνών- Λαγκαδά, ενώ προβλήματα επίσης υπάρχουν στους δρόμους προς Λαγυνά, Περιβολάκι Καβαλάρι και Ηράκλειο.

Εκτροπές της κυκλοφορίας γίνονται στις επαρχιακές οδούς Ηρακλείου – Λαγκαδά, Ασσήρου – Λαγκαδά και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Λαγκαδά.

Δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει, ενώ αυτή τη στιγμή οδηγοί βρίσκονται σταματημένοι με τα οχήματα τους στην είσοδο του Λαγκαδά, πριν το παλιό ΑΓΝΟ, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία είναι αδύνατη. Πολλά  υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Μεγάλες καταστροφές έγιναν και σε  αποθήκες σπιτιών.

Πλημμύρισε και το Δημαρχείο Λαγκαδά,  η πολεοδομία Λαγκαδά ενώ κινδύνεψε άτομο με ειδικές ανάγκες  σε οικία της περιοχής

Η βροχή ξεκίνησε δυνατή στις 12 και μισή τη νύχτα και δεν σταμάτησε πριν πνίξει τα πάντα.

Έκκληση από το δήμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνδράμουν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις αλλά και οχήματα υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαγκαδά είναι ανοικτά σε περίπτωση που δημότες χρειαστούν κάποιο ασφαλές σημείο για να μείνουν.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

https://www.facebook.com/live.lagadas.news/videos/340572426967155/

https://www.facebook.com/live.lagadas.news/videos/288503022370449/

Πηγή: lagadasnet

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα