Ελλάδα

Λάρισα: Διέψευσαν on camera οι εργαζόμενοι τον υπ. Μεταφορών για την τηλεδιοίκηση

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ εργαζομένων και του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου - Δείτε βίντεο

Parallaxi
λάρισα-διέψευσαν-on-camera-οι-εργαζόμενοι-το-981207
Parallaxi

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ εργαζομένων και του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου στην Λάρισα για την περίφημη τηλεδιοίκηση στο Σιδηρόδρομο. Ειδικότερα, η κυβέρνηση επιμένει παρά το έγκλημα των Τεμπών πως υπάρχει τηλεδιοίκηση αλλά οι εργαζόμενοι την διαψεύδει πανηγυρικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ούτε εντός της Βουλής, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό, λοιπόν, είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο της Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί. Λειτουργούσε και τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε», είπε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς εργαζόμενος αν αυτό είναι τηλεδιοίκηση τόνισε πως δεν είναι τηλεδιοίκηση αλλά τοπικός χειρισμός. «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, είπαμε είναι τοπικός χειρισμός. Υπάρχει τοπικός χειρισμός», ανέφερε εργαζόμενος με τον υφυπουργό να είναι ακριβώς δίπλα του.

Εξήγησε μάλιστα πως βλέπει 3,5 χιλιόμετρα από την έξοδο του σταθμού και τόνισε πως αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για τη δήθεν τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσβάλλει την μνήμη των 57 ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης «διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για την δήθεν τηλεδιοίκηση στην Λάρισα».

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει: «Το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γεραπετρίτης μας καλούσε να πάμε όλοι μαζί στη Λάρισα να δούμε την τηλεδιοίκηση που δήθεν υπάρχει. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δίπλα από τον χώρο που έκανε αυτοψία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη Λάρισα υπάρχει η τηλεδιοίκηση. Τελικά, το απόγευμα έστειλε τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο στη Λάρισα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη τηλεδιοίκησης, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σε μια “δυσάρεστη” έκπληξη. Οι σταθμάρχες που ήταν δίπλα του τον διέψευσαν on camera διευκρινίζοντας ότι ο τοπικός πίνακας χειρισμού για την είσοδο και έξοδο του σταθμού και δεν είναι τηλεδιοίκηση, και πως αυτή όντως λειτουργούσε ως το 2019 και ρύθμιζε την κυκλοφορία τρένων από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας».

Κλείνοντας ρωτάει: «Τι άλλο πρέπει να συμβεί, πόσες ακόμη αποδείξεις, έγγραφα και μαρτυρίες χρειάζονται για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει την μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα; Ως εδώ!».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα