Επικαιρότητα

H Λάρισα με την Agrothessaly 2019 επιδεικνύει νέες καινοτομίες

Όσα ειπώθηκαν στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου.

Μιχαήλ Παπαβασιλείου
h-λάρισα-με-την-agrothessaly-2019-επιδεικνύει-νέες-και-411146
Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την Agrothessaly 2019,  που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στον Δήμο Λάρισας.

Εκεί παρευρεύθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Παναγιώτης Νταής και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ Αλέξης Τσαξιρλής, οι οποίοι μίλησαν για την έκθεση και για τα δρώμενα που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια της χρονιάς.

«Είναι μια έκθεση που έχει χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης. Εμείς συνεχίζουμε και μιλάμε με Λαμία, Τρίπολη και Ηράκλειο, αλλά οι περιφερειακές σχέσεις είναι ένα στρατηγικό κομμάτι της πολιτικής μας. Οι συμμετοχές αυτή τη στιγμή έχουν αυξηθεί από 498 σε 780! Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Νταή, διότι είναι ο άνθρωπος που έχει πάρει πάνω του το όλο το βάρος. Θεωρούμε ότι και φέτος θα είναι μια επιτυχημένη έκθεση και ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουν και τα νούμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας, Παναγιώτης Νταή,ς έδειξε με τις δηλώσεις του την ικανοποίηση που υπάρχει για την ετοιμότητα της έκθεσης, αλλά και τον ενθουσιασμό που υπάρχει στον Δήμο Λαρισαίων για τη φιλοξενία μιας ακόμη αξιοπρεπέστατης έκθεσης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, διότι οι συμμετοχή σας μας δίνει δύναμη για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει τεράστια συμμετοχή. Από 167.000 το 2017 γίναμε 266.000. Αυτή τη στιγμή έχουμε καλύψει όλο το χώρο που είναι γύρω στα 30 στρέμματα και προσκαλούμε τους πάντες να είναι στα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη. Επίσης θέλουμε να σας δείξουμε και μια διαφορετική εικόνα και ένα διαφορετικό επίπεδο της πόλης. Ξεκινάει από το κέντρο της πόλης και σιγά σιγά θα απλώνεται και έξω από αυτήν, όπου τα έργα θα είναι φιλικά στην επόμενη δεκαετία. Τις διαφορές θα τις καταλάβετε, εφόσον επισκεφτείτε τη Λάρισα και την Agrothessaly 2019».

Επίσης, σχετική αναφορά υπήρξε και για την προσπάθεια που γίνεται από όλους τους ανθρώπους στον Δήμο Λαρισαίων και τις ημερίδες που γίνονται για τους αγρότες του Κάμπου, αλλά και για την πρώτη ηλιακή κοινότητα που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα. «Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα θα γίνει στο δήμο Λάρισας, ένα μεγάλο κομμάτι θα μπορεί να πάει σε νοικοκυριά που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αποτέλεσμα σε αυτά τα νοικοκυριά να δίνει ρεύμα ο Δήμος. Επιπλέον, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στη φόρτιση των αυτοκινήτων να είναι δωρεάν στους δρόμους και όχι πει πληρωμή».

Κλείνοντας, αναφορές έγιναν για τον στόχο της φετινής Agrothessaly, που δεν είναι άλλος από την αναγνωρισιμότητα της έκθεσης και την ανάπτυξη της σε μία από τις πιο σπουδαίες στην Ελλάδα. «Το 2015 αναλάβαμε ένα γεγονός για το οποίο δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, όπου η επισκεψιμότητα ήταν 8.000 και οι συμμετοχές κάτω από 100. Το 2017 η επισκεψιμότητα έφτασε τις 40.000 και κόπηκαν 13.000 εισιτήρια, ενώ υπήρξαν 167 εκθέτες. Η συνέχεια ελπίζουμε να είναι ανάλογη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα