Η Λατινική Αμερική ζει τώρα τον εφιάλτη του τρίτου κύματος

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά Φάουτσι και Μπερξ για την πανδημία

Parallaxi
η-λατινική-αμερική-ζει-τώρα-τον-εφιάλτ-741156
Parallaxi

Η εικόνα της πανδημίας σήμερα στον κόσμο

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

180 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.549 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.791.822, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 180 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 76.093 νεκρούς μέχρι στιγμής, κατά την ίδια πηγή.

Υποχρεωτικό για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς τη Γερμανία το διαγνωστικό τεστ

Για όλους τους επιβάτες πτήσεων προς τη Γερμανία θα ισχύει γενική υποχρέωση διαγνωστικού τεστ κορωνοϊού από σήμερα Τρίτη.

Οι επιβάτες όλων των πτήσεων από όλες τις χώρες με προορισμό τη Γερμανία θα πρέπει από σήμερα να κάνουν διαγνωστικό τεστ στη χώρα αναχώρησης πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. Όποιος δεν επιδεικνύει στην αεροπορική εταιρεία το αρνητικό αποτέλεσμα ενός διαγνωστικού τεστ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω ταξιδιών για διακοπές. Αυτό το μέτρο θα προστατεύει επίσης και τους επιβάτες εντός του αεροσκάφους.

Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε θα πρέπει ο επιβάτης να μπει σε καραντίνα με δική του ευθύνη ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Υπήρχαν ήδη υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για τους επιβάτες πτήσεων, αλλά μόνο για όσους επέστρεφαν από ορισμένες χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, οι οποίες καθορίζονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μόνο στην περίπτωση αυτή έπρεπε οι επιβάτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδο στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες οι οποίοι προέρχονταν από «περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και από περιοχές με νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού».

Πλέον το μέτρο θα ισχύει από σήμερα για επιβάτες αεροσκαφών από όλες τις χώρες.

Αυστρία: Παρατείνεται το σκληρό lockdown στη Βιέννη έως τις 11 Απριλίου

Την παράταση στη Βιέννη, έως και τις 11 Απριλίου, του “σκληρού lockdown” που προβλέπεται να ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών (που εφέτος είναι στις 4 Απριλίου) από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Απριλίου, μέχρι την επόμενη Τρίτη, 6 Απριλίου, στα τρία από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια στα ανατολικά της χώρας (Βιέννη, Κάτω Αυστρία, Μπούργκελαντ), ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ.

Ο ίδιος συμμετείχε στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με επικεφαλής τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και των κυβερνητών των τριών αυτών ομόσπονδων κρατιδίων και εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τον Μίχαελ Λούντβιγκ, στη Βιέννη θα παραμείνουν κλειστά για μία επιπλέον εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα, έως τις 11 Απριλίου, το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, τα μουσεία, όπως και τα σχολεία — στα οποία τα μαθήματα θα διεξάγονται μετά τις διακοπές του Πάσχα εξ αποστάσεως και όχι με φυσική παρουσία.

Με αυτόν τον τρόπο, η Βιέννη αντιδρά στον αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων και στην κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς, τη Δευτέρα, 914 νέες λοιμώξεις καταγράφηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα και, για πρώτη φορά, περισσότερα από 200 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Μέχρι τώρα, η λεγόμενη “ανάπαυλα του Πάσχα” για τις ανατολικές περιοχές της Αυστρίας προέβλεπε το κλείσιμο καταστημάτων, παρόχων υπηρεσιών, μουσείων κ.α. από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Απριλίου, έως την Τρίτη του Πάσχα (6 Απριλίου).

Ήδη πριν από τις διαβουλεύσεις κορυφής τη Δευτέρα, κυβέρνησης, τοπικών κυβερνητών και εμπειρογνωμόνων, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε ένα πιο μακράς διάρκειας και πιο συνεπές lockdown, ενώ και οι ειδικοί αμφέβαλαν επίσης εάν οι προγραμματισμένοι περιορισμοί θα ήταν αρκετοί.

Ο Μίχαελ Λούντβιγκ θεωρεί ως ακόμη πιο σημαντική μια κοινή προσέγγιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Κάτω Αυστρία και το Μπούργκενλαντ θα συμμετάσχουν στην επέκταση του lockdown.

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα γίνουν η «ηγέτιδα» χώρα σε ό,τι αφορά την εγγύηση της παγκόσμιας πρόσβασης στα εμβόλια

Οι ΗΠΑ θα γίνουν τους επόμενους μήνες η «ηγέτιδα» χώρα σε ό,τι αφορά την παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό, έπειτα από τις πρώτες παραδόσεις στο Μεξικό και στον Καναδά, διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Κίνα και Ρωσία πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις για τις παραδόσεις δόσεων εμβολίων σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της «διπλωματίας των εμβολίων» που διαρκώς εντείνεται.

Η Ουάσινγκτον, η οποία έχει ιδίως στη διάθεσή του δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο, προς το παρόν, δεν έχει λάβει άδεια επείγουσας χρήσης από τους αμερικανούς εποπτικούς φορείς, ανακοίνωσε συμφωνίες για την προμήθεια 2,5 εκατ. δόσεων στο Μεξικό και 1,5 εκατ. στον Καναδά.

«Προβλέπω ότι αφού συνεχίσουμε και εμβολιάσουμε όλο τον αμερικανικό πληθυσμό, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ακόμη περισσότερα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ψηφιακής συζήτησης με δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στον ΟΗΕ, καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στις ΗΠΑ δεν σταματά να επιταχύνεται.

«Μέσα στους επόμενους μήνες είμαι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα γίνουν η ηγέτιδα δύναμη που εγγυάται την πρόσβαση σε εμβόλια (για τον νέο κορονοϊό) σε όλο τον κόσμο», διαβεβαίωσε ο Μπλίνκεν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανήγγειλε χθες Δευτέρα ότι το 90% των Αμερικανών ενηλίκων θα μπορούν να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορωνοϊό μέσα σε τρεις εβδομάδας σε όλη την επικράτεια.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε πει από την αρχή πως θα δώσει προτεραιότητα στον πληθυσμό των ΗΠΑ, προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να διανείμει τα πιθανά πλεονάσματα δόσεων εμβολίων σε άλλα κράτη, που καθυστερούν στις δικές τους εκστρατείες ανοσοποίησης.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θύμισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον συνεισέφερε ποσό δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων στον COVAX, τον μηχανισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με σκοπό να εγγυηθεί την προμήθεια εμβολίων στις χώρες με τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, ενώ έχει δεσμευτεί να συμβάλλει άλλα δύο δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν ως το 2022 «στο μέτρο που και οι άλλες χώρες θα αυξήσουν τη δική τους συμμετοχή».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που ανακοίνωσαν στα μέσα Μαρτίου ο Τζο Μπάιντεν και οι πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και της Ινδίας, με σκοπό την παραγωγή ενός δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων με ιαπωνική και αμερικανική χρηματοδότηση από ινδική φαρμακευτική βιομηχανία με αυστραλιανή εφοδιαστική υποστήριξη για να διανεμηθούν κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε από την αμερικανική πλευρά ως χειροπιαστή κίνηση για να αντιμετωπιστεί η Κίνα.

Επίθεση Τραμπ στα δύο πρώην κορυφαία στελέχη της ομάδας του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Δευτέρα εναντίον των δύο πιο γνωστών πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, του Άντονι Φάουτσι και της Ντέμπορα Μπερξ, που εκμυστηρεύτηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο.

Σε μακροσκελή, μανιασμένη ανακοίνωση, συχνά σε σαρκαστικό τόνο, ο μεγιστάνας ερίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, ώστε να ξεχαστούν τα λαθεμένα ένστικτά τους, οι προβληματικές συστάσεις τους που ευτυχώς σχεδόν πάντα ανέτρεπα».

Προβάλλοντας τις δικές του ενέργειες όσον αφορά τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό –η κυβέρνησή του επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα υποψήφια εμβόλια– ο Τραμπ υποστήριξε πως «εάν εξαρτάτο από αυτούς, θα ήμασταν αυτή τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας και η χώρα μας θα βίωνε μεγάλη οικονομική ύφεση».

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι ο βασιλιάς των μεταστροφών (…) για να δίνει καλή εντύπωση», συνέχισε, ειρωνευόμενος παράλληλα την επίδοση του ανοσολόγου όταν έριξε την πρώτη μπαλιά σ’ έναν αγώνα μπέιζμπολ πέρυσι.

Όσο για τη Δρ. Μπερξ, είναι «επιβεβαιωμένα ψεύτρα, που δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία», συνέχισε στην ανακοίνωση-σφυροκόπημα.

«Ήταν πολύ αρνητική φωνή που δεν είχε σωστές απαντήσεις να δώσει», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας –«ποιος θα μπορούσε να το ξεχάσει;»– ότι πήγε σε οικογενειακή συγκέντρωση για τη γιορτή των Ευχαριστιών, ενώ συνιστούσε στους Αμερικανούς να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Το ξέσπασμα του μεγιστάνα, που έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ακολούθησε συνέντευξη του Δρ. Φάουτσι στο CNN, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στην οποία κάποια στιγμή ο ειδικός είπε πως τον σόκαρε ότι ο Τραμπ καλούσε τις πολιτείες να «απελευθερωθούν» ενώ οι επιστήμονες προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας. Περιέγραψε τη στάση του τέως προέδρου σαν «γροθιά στο στομάχι».

Η Δρ. Μπερξ από την πλευρά της είπε στο CNN ότι δέχθηκε ένα «πολύ δύσκολο» τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο όταν προειδοποίησε πως ο ιός θα εξαπλωνόταν ακόμη και σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Ονδούρα: Απαγορεύονται μέχρι νεοτέρας οι αφίξεις από τη Νότια Αμερική

Οι αρχές της Ονδούρας ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι αποφάσισαν να ανασταλούν οι αφίξεις από τη Νότια Αμερική, επικαλούμενες την ανησυχία για το ενδεχόμενο το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία να μπει στη χώρα και να αρχίσει να εξαπλώνεται. Σε ανακοίνωσή της, η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων (SINAGER) ανέφερε πως αναστέλλεται η είσοδος στην Ονδούρα όλων όσοι βρέθηκαν σε κράτη της Νότιας Αμερικής τις προηγούμενες 15 ημέρες.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τις αρχές στην Τεγκουσιγκάλπα μετά τον εντοπισμό στον γειτονικό Παναμά ενός κρούσματος της επιλεγόμενης βραζιλιάνικης παραλλαγής του νέου κορονοϊού, που θεωρείται πιο μολυσματική και θανατηφόρα.

Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.014 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ επίσημη έκθεση επιβεβαίωση ότι μεταδίδονται στην κοινότητα τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν στη Βραζιλία και στην Καλιφόρνια.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 2.322.594 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 55.611 θανάτους ασθενών εξαιτίας του COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων 163 τις προηγούμενες 24 ώρες, κατά τις υγειονομικές αρχές.

Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 55,6% σε εθνική κλίμακα και το 60,3% στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και στην περιφέρειά της, όπου ζουν κάπου 15 εκατομμύρια πολίτες.

Ενώ επιδημιολογική έκθεση επιβεβαίωσε χθες ότι κυκλοφορούν στην κοινότητα οι παραλλαγές του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκαν στη Μανάους, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Καλιφόρνια, πέραν του παραλλαγμένου στελέχους που αρχικά ταυτοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Λαμβανομένης υπόψη της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενισχυθούν τα υγειονομικά μέτρα», συστήνεται στην έκθεση.

Ενώ πλησιάζει το Πάσχα των Καθολικών, η Αργεντινή εντείνει τα μέτρα, ενώ κρατά κλειστά τα χερσαία σύνορά της. Ανέστειλε τις επιβατικές πτήσεις από τη Χιλή, το Μεξικό και τη Βραζιλία.

Οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία είχαν ανασταλεί ήδη.

Στην Αργεντινή, όπου η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης του πληθυσμού για τον νέο κορωνοϊό άρχισε την 29η Δεκεμβρίου, περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους, ενώ περίπου 600.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Η Λατινική Αμερική είναι αντιμέτωπη με απότομη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται με εκρηκτικό ρυθμό εξαιτίας της βραζιλιάνικης παραλλαγής σε αρκετές χώρες της περιφέρειας.

Βενεζουέλα: Ρεκόρ 1.288 μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, 12 θάνατοι

Η Βενεζουέλα κατέγραψε χθες Δευτέρα 1.288 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ μολύνσεων σε 24 ώρες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας, σφοδρότερο και πιο θανατηφόρο, σύμφωνα με τις αρχές.

Το σύνολο των μολύνσεων έφθασε έτσι τις 157.943,

Βραζιλία: Τραγικό ρεκόρ με 1.660 νεκρούς σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκαν 1.660 θάνατοι ασθενών με τον COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 38.927 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 313.866 νεκρούς επί συνόλου 12.573.615 μολύνσεων· είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Μεξικό: 203 θάνατοι και 1.292 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 1.292 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και 203 νέους θανάτους που συνδέονται με τη νόσο.

Οι αριθμοί αυτοί αυξάνουν σε 2.227.842 το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό και σε 201.826 το σύνολο των θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού είναι πιθανόν κατά τουλάχιστον 60% υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο αριθμό.

Ισημερινός: Κλείνουν οι παραλίες ενόψει του Πάσχα των Καθολικών

Στον Ισημερινό οι παραλίες θα κλείσουν από την Παρασκευή έως την Κυριακή, κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση για την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Διακυβέρνησης (σ.σ.: Εσωτερικών), ο Γκαμπριέλ Μαρτίνες.

«Συναντήθηκα με τους δημάρχους περιοχών που διαθέτουν παραλίες και καταλήξαμε σε συμφωνία: θα τις κλείσουμε τις αργίες» του Πάσχα των Καθολικών, ανέφερε ο υπουργός μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πρόσθεσε ότι «ο σκοπός είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας».

powered by Rubicon Project Η επιτροπή επιχειρήσεων εκτάκτου ανάγκης (COE), στην οποία έχει ανατεθεί η αντιμετώπιση της πανδημίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ζήτησε από τις τοπικές αρχές να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Η επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλλει μόνη της μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, παρά μόνο εάν έχει κηρυχθεί κατάσταση εξαίρεσης.

Τον Ιανουάριο, η δικαιοσύνη χαρακτήρισε αντισυνταγματική την 3η κατάσταση εξαίρεσης που κήρυξε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Λενίν Μορένο τον προηγούμενο μήνα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Ισημερινός των 17,4 εκατομμυρίων κατοίκων είναι –κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό του– μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί τα βαρύτερα χτυπήματα από την πανδημία, με 325.124 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 16.746 θανάτους μέχρι στιγμής.

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας COVID-19 αυξήθηκε κατά 25% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Στην επαρχία Πιτσίντσα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Κίτο, στην επαρχία Γουάγιας και στην επαρχία Μαναμπί, που πλήττονται περισσότερο, 367 ασθενείς βρίσκονται σε «λίστα αναμονής» για να εισαχθούν σε νοσοκομεία.

Η COE ζήτησε να επιβληθούν περιορισμοί στις συναθροίσεις και στην κυκλοφορία των πολιτών, καθώς και στην κατανάλωση αλκοόλ.

Ο δήμος της Γουαγιακίλ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Γουάγιας, μιας από τις πρώτες εστίες της πανδημίας στη Λατινική Αμερική, επέβαλε ήδη νέα περιοριστικά μέτρα, ιδίως απαγόρευση της κυκλοφορίας με αυτοκίνητο τις νυχτερινές ώρες από την Κυριακή ως και την 9η Απριλίου.

Ο Ισημερινός, όπου θα διεξαχθεί την 11η Απριλίου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, κρατά κλειστά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν ανασταλεί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα