Λέσβος: Απόπειρα αυτοκτονίας στο ΚΥΤ Μόριας – Συγκρούσεις μεταναστών – ΜΑΤ τα μεσάνυχτα

Συνεχίζεται η αναταραχή στο νησί.

Parallaxi
λέσβος-απόπειρα-αυτοκτονίας-στο-κυτ-μ-341332
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr.

Την ίδια ώρα, η φήμη που διακινήθηκε ευρέως ότι “άνοιξαν τα σύνορα της Ευρώπης και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που παραλαμβάνει αιτούντες άσυλο” ξεσήκωσε μέρος των προσφύγων και μεταναστών. Αρκετοί πρόσφυγες βγήκαν στους δρόμους του νησιού και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Πληροφορίες του lesvospost.gr αναφέρουν ότι τα μεσάνυχτα, περίπου 100 ανήλικοι μετανάστες ξαφνικά ξεκίνησαν με τα υπάρχοντα τους από το ΚΥΤ της Μόριας με σκοπό να φτάσουν στη Μυτιλήνη, με την αστυνομία να τους κόβει τον δρόμο προς τη χώρα του νησιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ένα μήνυμα που εστάλη στα κινητά μεταναστών και έλεγε πως “πλοία είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης δωρεάν προς την Αθήνα” ήταν η αφορμή να προκληθεί γενικός ξεσηκωμός στο ΚΥΤ της Μόριας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να ξεκινήσουν με τα πόδια από την Μόρια για τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.gr η αστυνομία σταμάτησε τους μετανάστες λίγο μετα τον καταυλισμό του ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και οι μετανάστες γύρισαν πίσω στο ΚΥΤ, ενώ ΜΑΤ φυλάνε όλες τις εξόδους από το ΚΥΤ προς την Μυτιλήνη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα