Ελλάδα

Λέσβος: Στέλνουν μητέρα ΑΜΕΑ, να εργαστεί 60χλμ μακριά από τον τόπο διαμονής της

Ταλαιπωρία άνευ αιτίας για εργαζόμενη με κινητικά προβλήματα - Υπόλογο το υπουργείο Υγείας

Parallaxi
λέσβος-στέλνουν-μητέρα-αμεα-να-εργαστ-974005
Parallaxi

Εργαζόμενη μάνα τριών ανηλίκων παιδιών, μόλις 37 ετών, με σοβαρά κινητικά προβλήματα (αναπηρία 78%) που παρά την στήριξη που της παρέχει ο «Συνήγορος του Πολίτη» δεν βρίσκει το δίκιο της γιατί δεν έχει «μπάρμπα» στην Λέσβο!

Πρόκειται για την Ρένα Παναγιώτα Λάλα που ανήκει στο μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης ΔΕ Βοηθών νοσηλευτών. Προ 5μηνου διαγνώστηκε με οροθετική ρευματοειδούς αρθρίτιδα και είναι με τριπλή αγωγή ανοσοκατασταλτικών.

Έκανε αίτηση για απόσπαση από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στο πολυδύναμο ιατρείο Αγιάσου όπου είναι και ο τόπος διαμονής της. Η πρώτη απάντηση από τον διοικητή του νοσοκομείου ήταν αρνητική κ μετά από παρέμβαση του συνηγόρου του Πολίτη και τον σύλλογο ΕΣΑΜΕΑ το αίτημα έγινε δεκτό με απόφαση για απόσπαση στο πολυδύναμο ιατρείο Αγιάσου που κοινοποιήθηκε στο Διαύγεια στις 09/02/2023. Ωστόσο μια μέρα μετά η απόφαση τροποποιήθηκε και αντί για την Αγιάσο την αποσπούν στο Πολιχνίτο 60χλμ από την Αγιάσο!!!

Στην τροποποιητική απόφαση αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις παρ’ ότι υπάρχουν 2 επικουρικές θέσεις και είναι κενές.

Ντροπή! Ταλαιπωρούν μια ανάπηρη εργαζόμενη μάνα ενώ βοά η Αγιάσος ότι το πολυδύναμο ιατρείο καλύπτεται από αποσπάσεις που ελέγχεται εάν είναι νόμιμες. Ντρέπεται και η ντροπή!

ΠΗΓΗ ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα