Top

Λίβανος: Χάος σε εκκλησία- Βίντεο καταγράφει μητέρα την ώρα που γεννά

Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τη Βηρυτό.

Parallaxi
λίβανος-χάος-σε-εκκλησία-βίντεο-καταγ-638142
Parallaxi

Χάος επικράτησε την Τρίτη μετά τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο όπως αποκαλύπτει αποκλειστικό βίντεο του πρακτορείου Ruptly.

Το εν λόγω βίντεο δείχνει γάμο σε μια εκκλησία στο Ain El Remmaneh, κοντά στη Βηρυτό, τη στιγμή που σημειώθηκαν οι εκρήξεις στην περιοχή του λιμανιού της πρωτεύουσας.

Αναλυτικότερα, στο βίντεο αποτυπώνονται οι καλεσμένοι του γάμου όταν γίνονται αισθητά τα ωστικά κύματα μέσα στην εκκλησία, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων η νύφη Rita Assaf και ο γαμπρός Tony Abou Rachid.

Ο ναός δίνει την εντύπωση ότι γκρεμίζεται.

Μια ακόμη γυναίκα και ένας άντρας φαίνεται να κάνουν το σταυρό τους πριν το δεύτερο κύμα έκρηξης τους κάνει να τρέξουν έξω από την εκκλησία.

Σπασμένα γυαλιά και κατεστραμμένα παράθυρα, καθώς και τεράστιος καπνός πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, καταγράφονται επίσης στα πλάνα.

Ουδείς φαίναται να έχασε τη ζωή του στη γαμήλια τελετή.

Σημειώνεται ότι χθες, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Άουν είπε ότι δεν αποκλείει η τραγωδία να οφείλεται «σε εξωτερική επέμβασης μέσω πυραύλων ή βομβών ή άλλης πράξης».

Άλλα πλάνα από τη στιγμή της έκρηξης:

Βίντεο αποτυπώνει γυναίκα την ώρα που γεννά

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός κατά το οποίο η Εμμανουέλ Κναίσερ ετοιμαζόταν να γεννήσει, όταν η καταστροφική έκρηξη έπληξε τη Βηρυτό την Τρίτη και έσπασε το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, όπως δήλωσε ο σύζυγός της Έντμοντ στο Reuters.

Ο Έντμοντ κατέγραψε το περιστατικό- συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς γέννησης του μωρού τους- σε βίντεο.

Το βίντεο δείχνει τα παράθυρα του νοσοκομείου να γκρεμίζονται και αμέσως μετά τον πατέρα να μπαίνει στο δωμάτιο.

Ο Έντμοντ συνεχίζει να γυρίζει με τη βιντεοκάμερα ακόμα και μετά την έκρηξη.

“Ο γιος μου Τζορτζ γεννήθηκε κάτω από μια καταστροφική έκρηξη, δεν πίστευα ότι βγήκαμε ζωντανοί”, δήλωσε ο Έντμοντ στο Reuters.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This woman was about to give birth as the windows of her hospital in Beirut, Lebanon shattered following devastating explosions. Hospital staff managed to safely deliver her baby, a boy named George. ⁠ ⁠ Click the link in our bio for the latest on the explosions.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CBS News (@cbsnews) στις

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες – που εργάζονταν στο σκοτάδι μετά τις εκρήξεις – κατάφεραν να παραδώσουν με ασφάλεια στους γονείς το αγοράκι, το οποίο το ζευγάρι ονόμαζε Τζορτζ, είπε ο Έντμοντ.

Ο Έντμοντ έβγαλε φωτογραφίες καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, επαινώντας αργότερα τους εργαζομένους του νοσοκομείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το Reuters.

«Ευχαριστώ που με έφερες με ασφάλεια σε αυτόν τον κόσμο», είπε εξ ονόματος του Τζορτζ. “Ελπίζω να μπορώ να στο ξεπληρώσω κάποια μέρα.”

Τουλάχιστον 135 άτομα έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό. Η έκρηξη εξαφάνισε το λιμάνι και οδήγησε σε μια καταστροφή εικόνα το κέντρο της πόλης.

“Σπίτια, κτίρια, πτώματα στους δρόμους, τραυματισμοί”, δήλωσε ο παραγωγός του CBS News Sami Aouad.

“Τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να δεχτούν περισσότερους τραυματίες και πτώματα επειδή ήταν γεμάτα.

Η Βηρυτός είναι μια κατεστραμμένη πόλη. Είναι σαν μια πραγματική ζώνη πολέμου.”

Πώς δείχνει η Βηρυτός μετά τη γιγαντιαία καταστροφή:

Πώς να βοηθήσετε τη Βηρυτό: 

Με πληροφορίες από skai.gr/ Reuters/CBS News

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα