Επικαιρότητα

Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ για μια εβδομάδα αποφάσισε η Σύγκλητος

Κλειστή μέχρι τις 17 Νοέμβρη, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου

Parallaxi
λουκέτο-στην-ασοεε-για-μια-εβδομάδα-απ-392254
Parallaxi
Εικόνα από το site του Πανεπιστημίου

Την αναστολή λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μετά τη «γιάφκα» που εντόπισε η αστυνομία σε επιχείρησή της το πρωί της Κυριακής.

Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από τη Δευτέρα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου. Επίσης σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος αναφέρει πως θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διοικητής Αντιτρομοκρατικής για ΑΣΟΕΕ: Τα όπλα που βρήκαμε σκοτώνουν

Σημειώνεται ότι εκτός των άλλων, μεταξύ των ευρημάτων, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, υπάρχουν ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης, πιθανόν TNT, δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατοδυναμίτιδα και μια συσκευασία νιτρικής αμμωνίας των 40 κιλών, καθώς και μια διόπτρα νυχτερινής σκόπευσης και ένα σκοπευτικό πυροβόλου όπλου.
Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση μέχρι στιγμής έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ, εναντίον αστυνομικών, σε μία εκ των οποίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, καθώς και στην πρεσβεία του Μεξικού, ενώ επίσης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία όπου και πάλι είχε τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τι βρήκε η αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα