Ελλάδα

Λουκέτο στο γηροκομείο- κολαστήριο στον Κορυδαλλό

Με εντολή Εισαγγελέα.

Parallaxi
λουκέτο-στο-γηροκομείο-κολαστήριο-στ-969104
Parallaxi

Σφραγίστηκε το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό μετά από εντολή Εισαγγελέα.

Είχαν προηγηθεί έλεγχοι κατά τους οποίους βρέθηκε πως οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες.

Η εισαγγελική εντολή για λουκέτο ήρθε μετά το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη, το οποίο επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Αυτή τη στιγμή, οι τρόφιμοι φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γηροκομείο διοργανώνει την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη στις 6μμ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Όπως σημειώνει:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χθες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης.

Να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.

Άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας.

Ένταξη στο δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων και όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετά από καταγγελία έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου, στο γηροκομείο αλλά βρήκε τις πόρτες σφραγισμένες με λουκέτα. Οι ελεγκτές της Περιφέρειας έσπασαν τα λουκέτα και αντίκρισαν 38 ηλικιωμένους, με τους μισούς να είναι κατάκοιτοι, να είναι αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι.

Ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας και λίγο αργότερα έφτασαν από το Γενικό Νοκοκομείο της Νίκαιας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά των υπερηλίκων σε νοσοκομεία για να αναταχθεί η κατάσταση της υγείας τους και να παραμείνουν για νοσηλεία, εάν χρειάζεται.

Πηγή: ieidiseis 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα