Ελλάδα

Μ. Βορίδης: Με τροπολογία θα καλυφθούν και οι 167 εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή

Parallaxi
μ-βορίδης-με-τροπολογία-θα-καλυφθούν-κ-961467
Parallaxi

Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών».

Το σχέδιο νόμο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ και στη δεύτερη ανάγνωσή του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση προανήγγειλε ότι για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορούσε την ΑΑΔΕ και οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από τις θέσεις, για να επιλυθεί το πρόβλημα «θα αποδεχτώ την τροποποίηση και θα πάει η βάση στο 50% ως μέσο όρο όλων των βαθμών που συγκέντρωσε ο υποψήφιος για να θωρείται ως επιτυχών του διαγωνισμού».

Με αυτό τον τρόπο είπε ο υπουργός «δεν καταργώ πλήρως την ανάγκη ύπαρξης βάσης, αλλά πηγαίνω σε μία βάση του 50% από τον μέσο όρο της βαθμολογίας του υποψηφίου» καθώς όπως είπε «θεωρώ ότι αυτή νομικά είναι η πιο στέρεη βάση, κυρίως, γιατί επαναδιατυπώνει κάτι που υπάρχει ήδη στο νόμο του ΑΣΕΠ». Ο ίδιος αναγνώρισε πως η λύση αυτή «δεν καλύπτει το σύνολο των θέσεων, αλλά είναι η σωστή προσέγγιση».

Ο κ. Βορίδης, επίσης, ανακοίνωσε στην επιτροπή, ότι θα καταθέσει την Παρασκευή μια τροπολογία προκειμένου να καλυφθούν και οι 167 εργαζόμενοι το πρόγραμμα «Βοήθειας στο Σπίτι» που είναι επί πολλά χρόνια εργαζόμενοι σε αυτό. Με την ρύθμιση που θα έρθει, θα διατηρηθεί «η σχέση εργασίας που είχαν πριν την προκήρυξη. Δεν υπάρχει και άλλη νομική λύση».

Ο υπουργός ανέφερε ότι εάν δεν προκηρυχθούν οι εκλογές και υπάρξει χρόνος, στο υπουργείο υπάρχει έτοιμο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα