Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό

Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συμβολικά μπροστά στο Εφετείο που καταδίκασε τη δράση των νεοναζί

Parallaxi
μάγδα-φύσσα-δεν-έχουμε-τελειώσει-με-το-827956
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ SOOC

 «Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων έξω το Εφετείο η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός από την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Ημέρα αντιφασιστικών δράσεων η σημερινή και σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη των νεοναζί της ΧΑ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συμβολικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μπροστά στο Εφετείο, όπου καταδικάστηκε η εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά από κάλεσμα αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς.

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες το τι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα, παρούσα στη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει άλλος Παύλος και τόνισε πως «αυτό έχει να κάνει με τους αρμόδιους», για να καταλήξει λέγοντας πως «αυτή η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλον ένα νεκρό. Αναφορικά με τα φαινόμενα της «Σταυρούπολης» η Μάγδα Φύσσα είπε ότι έτσι ήταν πάντα, απλά κάποτε δεν τα βλέπαμε. «Τώρα ναι φαίνονται. Ανησυχώ και πάντα ανησυχούσα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση, πορεία και συναυλία στην Αθήνα

Με πανό και συνθήματα οι συγκεντρωμένοι κατέκλυσαν τον χώρο στην Λ. Αλεξάνδρας φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Παράλληλα εργατικά Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Αθήνας συγκεντρώθηκαν μετά τις 19:30 στην Ομόνοια και έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα, στο οποίο έχει προγραμματιστεί μεγάλη αντιφασιστική συναυλία.

Νωρίς το βράδυ το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης για την πρώτη επέτειο καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Οι περισσότεροι δρόμοι είχαν κλείσει, ενώ αντιφασιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

πηγή: news247

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα