Top

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Α. Σοφίας όπου έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συναυλία

Parallaxi
μαζική-αντιφασιστική-συγκέντρωση-κα-827888
Parallaxi

Έναν χρόνο μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδίκασε την Χρυσή Αυγη ως εγκληματική οργάνωση, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωμάτια, μέλη της ΚΝΕ, μαθητές και απλοί πολίτες, βγαίνουν στο δρόμο με το πιο ισχυρό σύνθημα «Τσακίστε το φασισμό».

Συγκεντρωμένοι στο άγαλμα Βενιζέλου με πανό και πλακάτ στα χέρια, αναβιώνοντας εικόνες από τις περσινές ιστορικές αντιφασιστικές πορείες, που στο άκουσμα της απόφασης του εφετείου ξεσπάσαμε όλοι σε χειροκροτήματα και κραυγές ανακούφισης, οι διαδηλωτές είναι εδώ για να καταπολεμήσουν κάθε είδος φασισμού και να μας θυμίσουν την σημασία της ιστορικής αυτής ημέρας. Καταδικάζοντας τα βίαια περιστατικά που έλαβαν χώρα στις δυτικές συνοικίες από ακροδεξιές ομάδες και εκθειάζοντας το όπλο της συλλογικότητας της δημοκρατίας. Ενωμένοι, για έναν κοινό στόχο «οι ναζί στη φυλακή».

Αναμένεται να ακολουθήσει αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης. Και μετέπειτα συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Βασικά συνθήματα της συγκέντρωσης: «σκοτώσανε τον Παύλο τα φασισταριά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» «Λευτεριά στο λαό θάνατο στο φασισμό» «Έξω απ’ τα σχολεία φασίστες και ναζί».

Αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με την Εγνατία κλειστή στο ένα ρεύμα της. Κατευθύνονται προς ανατολικά και αναμένεται να στρίψουν από την Εθνικής Αμύνης και να κινηθούν προς την Τσιμισκή και την Αγία Σοφίας όπου στην πλατεία ακολουθεί αντιφασιστική συναυλία. 

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα