Ελλάδα

Μαγικές εικόνες από το χιονισμένο κέντρο του Βόλου

Πάνω από 10 εκ. χιόνι στην παραλία- Με αντιολισθητικές ακόμα και στο κέντρο της πόλης

Parallaxi
μαγικές-εικόνες-από-το-χιονισμένο-κέν-970423
Parallaxi

*πηγές εικόνων: magnesianews.gr

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το χιονισμένο κέντρο του Βόλου.

Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά στην παραλία και τα 30 εκατοστά σε συνοικίες πάνω από τον Περιφερειακό, ο οποίος αποχιονίζεται συνεχώς αλλά σε ορισμένα σημεία, όπως στο τούνελ της Γορίτσας, χρειάζονται αλυσίδες.

Στις 6:30 το πρωί η θερμοκρασία ήταν στο μηδέν στον Βόλο, ενώ στα Χάνια του Πηλίου το θερμόμετρο έδειχνε μείον 9 βαθμούς Κελσίου.

Η κατάσταση προς το Πήλιο είναι πολύ δύσκολη, αφού χιονίζει ακατάπαυστα από τη νύχτα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά στο χωριό Χάνια.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι έξοδοι του Βόλου, προς Λάρισα και Αθήνα αποχιονίζονται συνεχώς, αλλά υπάρχουν ήδη προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας- Θεσσαλονίκης στις περιοχές του Αλμυρού, της Σούρπης, των Αγίων Θεοδώρων και του Πτελεού, όπου επικρατεί χιονοθύελλα και καταβάλλονται προσπάθειες για να διατηρηθεί ανοιχτός ο δρόμος και να μη σταματήσει η κίνηση των αυτοκινήτων.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σε πολλούς οικισμούς του Νότιου Πηλίου λόγω βλαβών εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα Μηλίνα, Λαύκος Τρίκερι και Δράκεια και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τις βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στη γραμμή Μηλίνας – Τρικερίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα Λαύκος, Μηλίνα, και όλοι οι οικισμοί μέχρι το Τρίκερι, ενώ το χιόνι στον Λαύκο ξεπέρασε τα 70 εκατοστά και οι δρόμοι στο χωριό είναι κλειστοί. Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Δράκεια που ανήκει διοικητικά στον δήμο Βόλου και η χιονόπτωση πλήττει το χωριό με ιδιαίτερη ένταση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα