Επικαιρότητα

Μαγκριώτης: Άκυρος ο εκβιασμός της ΝΔ περί ακυβερνησίας

Ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας – «Υπάρχει θετική διέξοδος», τόνισε

Φίλιππος Δεργιαδές
μαγκριώτης-άκυρος-ο-εκβιασμός-της-νδ-π-995110
Φίλιππος Δεργιαδές

«Δεν θα γίνουμε ο βολικός εταίρος για κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Προτείνουμε προγραμματική σύγκλιση και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού υπάρχουν πολλές επιλογές στο πολιτικό προσωπικό». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μαγκριώτης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του αρνείται να υποκύψει σε εκβιασμούς και διλήμματα που εξυπηρετούν τα σχέδια εξουσία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός, τόνισε πως “σημασία για μάς είναι να πετύχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό ώστε να μειωθεί η εξουσιαστική αλαζονεία των δύο μεγάλων κομμάτων”. «Εμείς προτάσσουμε τον προγραμματικό μας λόγο για το κοινωνικό κράτος, τι ανισότητες, την οικονομία το περιβάλλον την Παιδεία – Υγεία και όλα τα μείζονα ζητήματα που σύντομα θα παρουσιαστεί σε 10 βασικές ενότητες, που θα είναι το προγραμματικό μας πλαίσιο για τις μετεκλογικές συνεργασίες», είπε και δεν απέκλεισε να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασία από την πρώτη Κυριακή.

«Το περιεχόμενο έχει σημασία και όχι τα πρόσωπα», είπε υπερασπιζόμενος την πρόταση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, λέγοντας πως στο πολιτικό προσωπικό της χώρας,  δεν υπάρχει έλλειψη ικανών στελεχών, ενώ κατέταξε και τα δύο κόμματα εκτός προοδευτικού τόξου, λέγοντας πως έχουν προωθήσει πολιτικές που δεν υπηρέτησαν τα λαϊκά συμφέροντα.

«Δεν χρειαζόμαστε μεσσίες, εμείς βάζουμε μπροστά τα συμφέροντα της χώρας και την πολιτική μας αξιοπρέπεια», τόνισε και επέμεινε ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υποκύψει στην πόλωση και τους εκβιασμούς, ούτε να γίνει ο βολικός βάρβαρος για το σύστημα εξουσίας, που εκπροσωπούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά την κυβερνητική πολιτική, τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί την πόλωση και όχι τη συναίνεση, ενώ υποστήριξε ότι έχει αποτύχει σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Όπως είπε, η ανάπτυξη τη χώρας είναι πλασματική και όχι πραγματική, αλλά λογιστική, και η πορεία της οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας, βασίζονται στην υπερφορολόγηση μέσω της ακρίβειας σε ενέργεια και τρόφιμα.

«Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η ακρίβεια, διότι το κεντρικό κράτος συγκέντρωσε από την υπερφορολόγηση πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε και αναφερόμενος στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, είπε πως ήταν κενού περιεχομένου και απόλυτα επικοινωνιακή. «Δεν είπε τίποτα επί της ουσίας, ήρθε μόνο για τις φωτογραφίες», τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτικό ελιγμό, καθώς αρχικά μιλούσε για αυτοδυναμία και τώρα μιλά για την αξία της πρώτης κάλπης, που θα κρίνει το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής».

Για την υποψηφιότητα του, τόνισε ότι είναι βιωματικός πολιτικός και ενεργός πολίτης και δεν μπορεί να απουσιάσει από μία κρίσιμη μάχη, όπου θα κριθεί η πορεία της χώρας. Όπως είπε, «η επόμενη ημέρα για όποια κυβέρνηση προκύψει δεν θα είναι εύκολη», και τόνισε την ανάγκη να κατατεθούν προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλη και της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται σε υποχώρηση.

Πρότεινε δε, η πόλη, οι φορείς τα κόμματα, τα στελέχη, να διεκδικήσουν το 20% από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και την κατάργηση του ΥΜΑΘ και τη δημιουργία ενός υπουργείου Ανάπτυξης Μακεδονίας Θράκης, που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα 3 περιφερειακά ΕΣΠΑ ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές σχολίασε πως οι πολιτικές δυνάμεις αντί να δώσουν προτεραιότητα στα προγράμματα και στις θέσεις επιλέγουν την αναζήτηση φανταχτερών προσώπων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα