Διεθνή

Μακρόν: Έβγαλε στα κρυφά το ακριβό ρολόι του ενώ έδινε συνέντευξη για το συνταξιοδοτικό

Η κίνησή του έγινε αντιληπτή και ακολούθησαν σφοδρές επικρίσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
μακρόν-έβγαλε-στα-κρυφά-το-ακριβό-ρολό-988249
Parallaxi

Σε συνέντευξη, όπου ανέλυε τις ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό ο Εμανουέλ Μακρόν αφαίρεσε το ακριβό ρολόι, που φορούσε ενώ μιλούσε. Ωστόσο η κίνησή του έγινε αντιληπτή και ακολούθησαν σφοδρές επικρίσεις.

Η Γαλλία κλονίζεται από διαμαρτυρίες και απεργίες μετά την απόφαση Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 έτη.

Οι εκπρόσωποι του Γάλλου προέδρου ωστόσο, δήλωσαν ότι ο Μακρόν έβγαλε το ρολόι απλώς επειδή «χτυπούσε στο τραπέζι». Αλλά οι επικριτές του ισχυρίστηκαν ότι το ρολόι δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την κοινωνία.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν αιτιολογούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην μεταρρύθμιση για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Καθώς ακουμπούσε τα χέρια του στο τραπέζι, ακούστηκε ένας θόρυβος.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος έβαλε τα χέρια του κάτω από το τραπέζι ενώ συνέχιζε να μιλάει. Όταν ξαναεμφανίστηκαν τα χέρια του το τραπέζι, το ρολόι δεν υπήρχε.

Η ομάδα του επέμεινε ότι η αφαίρεση του ρολογιού ήταν εντελώς αθώα. Αλλά το ρολόι, που έλειπε τράβηξε γρήγορα την προσοχή των επικριτών του.

Η Clémence Guetté, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος La France Insoumise, που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες έγραψε στο Twitter ότι καθώς ο Μακρόν ισχυριζόταν ότι οι κάτοχοι κατώτατου μισθού είχαν πρωτοφανή αγοραστική δύναμη, η «τελική εικόνα» ήταν να «αφαιρεί το όμορφο πολυτελές ρολόι του». «Αυτός ο άνθρωπος είναι αστείος», δήλωσε.

Το ακριβές κόστος του ρολογιού αποτέλεσε επίσης, αντικείμενο συζήτησης. Κάποιοι ανέφεραν ότι αξίζει 80.000 ευρώ ενώ άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το πραγματικό κόστος ήταν 2.400 ευρώ.

Ο Μακρόν επικρίνεται εδώ και καιρό από τους πολιτικούς του αντιπάλους για την υποστήριξη των πλουσίων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα