Ελλάδα

Μάνδρα: Ποινική δίωξη στον 14χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο

Το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Parallaxi
μάνδρα-ποινική-δίωξη-στον-14χρονο-για-α-931016
Parallaxi

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από την Μάνδρα που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το βράδυ.

Ο 14χρονος οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων, ενώ υποστηρίζει ότι ο θάνατος του αδελφού του οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε πρόθεση να τον βλάψει.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Τραύμα πίσω στον αυχένα φέρεται να ταυτοποίησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος διενήργησε νεκροτομή στον 17χρονο, που βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πόρισμα των ιατροδικαστών έδειξε διαμπερές τραύμα στον αυχένα και πυροβολισμό από χαμηλό ύψος. Την ίδια ώρα, το πόρισμα δεν επιβεβαιώνει ίχνη κακοποίησης στον 17χρονο που έχασε τη ζωή του.

Οι εμπειρογνώμονες καταλήγουν ότι το πόρισμα συνάδει με την κατάθεση του 14χρονου.

«Ο αδερφός μου είχε την καραμπίνα για το κυνήγι. Κάποια στιγμή την έδωσε σε εμένα και πλησίασε ένα γουρούνι για να το τρομάξει, να βγει από τους θάμνους και να μπορέσω εγώ να το πυροβολήσω. Όταν πήρα την καραμπίνα στα χέρια μου, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας φέρεται να ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι «Ο μικρός δεν ξέρει ακόμα τίποτα. Το παιδί ήρθε μόνο του, τρομαγμένο. Είχαν φύγει νωρίς με τα πρόβατα για εδώ πιο πάνω και ο αδελφός μου δεν γύρισε. Καταστραφήκαμε. Δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά, δεν έχουμε όπλα εμείς εδώ. Δεν έχουμε ιδέα τι έχει συμβεί».

Πηγές: AΠΕ- ΜΠΕ, ΕΡΤ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα