Ελλάδα

Ματαιώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και στο Κιλκίς

Στην Καστοριά η παρέλαση θα γίνει μόνο με τον στρατό, τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες

Parallaxi
ματαιώνονται-οι-παρελάσεις-για-την-28η-ο-826094
Parallaxi
Πηγή: SOOC

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, να ματαιωθούν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε όλη την περιφέρεια. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά.

Στη σύσκεψη – όπως αναφέρει το eidisis.gr – εκτός του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, και των στελεχών της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Κιλκίς συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο διοικητής της 33ης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς. Η απόφαση για την ακύρωση των παρελάσεων ελήφθη για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης – όπως αναφέρει το eidisis.gr – έγινε πολλές φορές αναφορά στη συνέντευξη που έδωσε πριν από ημέρες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, και τα στοιχεία που παρουσίασε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο νομό με την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί η ματαίωση των παρελάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο και Θεσσαλία. Επίσης, στην πόλη της Καστοριάς και στην πόλη του Άργους Ορεστικού θα συμμετάσχουν μόνο σημαιοφόροι, παραστάτες και ο στρατός.

Η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει τα δεδομένα για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και στην Καστοριά, μετά από από του αντιπεριφερειάρχη. Σε αυτές θα συμμετάσχουν μόνο ο στρατός και εκπρόσωποι μαθητών.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σαββόπουλος Δημήτριος αποφάσισε να τροποποιήσει  την απόφαση του τρόπου διεξαγωγής των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου ως προς το σκέλος της συμμετοχής μαθητών. Στις παρελάσεις για την πόλη της Καστοριάς και για την πόλη του Άργους Ορεστικού θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων. Σε αυτές θα συμμετέχουν επίσης και ο στρατός.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μετά την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης για τον κορονοϊό και με την σύμφωνη γνώμη της Δ/ντριας της Β΄Θμιας Εκπαίδευσης Βασιλιάδου Όλγας και του Δ/ντη της Α΄Θμιας Εκπαίδευσης Ξανθόπουλου Αναστάσιου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί η ματαίωση των παρελάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,  Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο και Θεσσαλία.

Μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες οι παρελάσεις και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ανήμερα της εθνικής επετείου την Πέμπτη, στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθούν μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες, αναφέρει το Kozanimedia.

Στις παρελάσεις θα συμμετάσχουν κανονικά πρόσκοποι και εκπρόσωποι συλλόγων, αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα.

Ανάλογη απόφαση έλαβε νωρίτερα την Τετάρτη (27.10.2021) και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα