Ελλάδα

Μαθητές από όλη τη χώρα στέλνουν το συγκλονιστικό μήνυμα: “Πάρε όταν φτάσεις”

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών - Το σχηματίζουν με σχολικά σακίδια

Parallaxi
μαθητές-από-όλη-τη-χώρα-στέλνουν-το-συγ-979836
Parallaxi

Το δικό τους μήνυμα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με τη σύγκρουση των τρένων και τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, στέλνουν μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας.

Στην Ξάνθη, μαθητές και εκπαιδευτικοί αφιέρωσαν την πρώτη διδακτική ώρα, το πρωί της Πέμπτης (02/03) σχηματίζοντας τη φράση “Ποτέ Ξανά”, με σχολικές τσάντες στην αυλή του 1ου ΓΕΛ.

Οι μαθητές θέλησαν να δείξουν έτσι τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή τους για το τραγικό δυστύχημα που έχει συνταράξει τη χώρα.

“Πάρε όταν φτάσεις”: Το μήνυμα που ραγίζει καρδιές από μαθητές σε όλη τη χώρα, για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Σε μία αντίστοιχη συγκινητική κίνηση προχώρησαν και οι μαθητές του Πρώτου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, σχηματίζοντας με τις σχολικές τους τσάντες το μήνυμα “Πάρε όταν φτάσεις”.

Το πρωί μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες στον αύλειο χώρο του σχολείου τους την φράση “Έφτασες;”. Μια φράση που και οι ίδιοι έχουν ακούσει πολλές φορές από τα χείλη των γονιών τους και η οποία αντανακλά την αγωνία όσων είχαν τα δικά τους παιδιά στο μοιραίο τραίνο.

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και ένα πανό, όπου αναγραφόταν οι φάσεις: “Να με πάρεις όταν φτάσεις. Ναι; ” και “Πάμε κι όπου βγει” οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου έστειλαν το δικό τους μήνυμα διαμαρτυρίας στον άδικο χαμό των τουλάχιστον 46 νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι μαθητές, που σε αρκετές περιπτώσεις συγκίνησαν τους καθηγητές αλλά και όσους έγιναν μάρτυρες αυτών των συμβολικών δράσεων, σήμερα προχώρησαν σε καταλήψεις σχολείων σε όλο το νομό Ηρακλείου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουν στο τριήμερο πένθος και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Με πληροφορίες από ERTNEWS.GR, – Xanthinea.gr – thetoc

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα