Ελλάδα

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Η ιστορία του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου που έγινε δεκτός σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου

Parallaxi
μαθητής-από-τη-θεσσαλονίκη-έγινε-δεκτ-746645
Parallaxi
Πηγή: ΑΠΕ

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», τονίζει.

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό», τονίζει.

Μάλιστα τα θερμά της συγχαρητήρια στον μαθητή, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, εξέφρασε με ανάρτηση της και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της:

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, που κατάφερε να γίνει δεκτός από το Yale University, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου με υποτροφία 97%!

Ο Κωνσταντίνος με την υποστήριξη του Study USA Office, εργάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή για να προετοιμαστεί για το μέλλον του. Διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, η πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστοι βαθμοί, εθελοντικό έργο· ο Κωνσταντίνος κυνήγησε το όνειρό του και τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει αυτό το καταπληκτικό νέο κεφάλαιο στη ζωή του!

Όπως λέει φιλοδοξεί να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός, να κάνει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και να αναζητήσει εργασία ως μηχανικός στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1. Άλλωστε, είναι διακεκριμένο μέλος της ομάδας ρομποτικής Team Veloct AFS της ΑΓΣ, η οποία συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools». «Πληροφορήθηκα ότι έγινα δεκτός στο YALE το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα έφτασε στον υπολογιστή μου. Το άνοιξα και εμφανίστηκε ένα ‘congratulations’ και η φωτογραφία ενός… μπουλντόγκ. Ήταν ο Handsome Dan, η μασκότ του YALE!», εξομολογείται. Όπως είπε η χαρά του ήταν απερίγραπτη, ενώ και οι γονείς του ζητωκραύγαζαν από την ευτυχία.

«Η βοήθεια που έλαβα από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το πρόγραμμα Study USA είναι τεράστια. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω μόνος μου, αν δεν είχα άξιους συμπαραστάτες εντός και εκτός σχολικής αίθουσας», είπε. Αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών και κυρίως στη θέλησή τους να βοηθήσουν και να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά. Δηλώνει δικαιωμένος από την απόφασή του φοιτήσει στο Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο –όπως είπε- αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικό campus και τα στελέχη του βοηθούν τους μαθητές να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. «Έχω συμμαθητές από όλη την Ελλάδα, με ποικίλα ενδιαφέροντα, υψηλές δυνατότητες και συναρπαστικές ιστορίες!» είπε.

Κωνσταντίνε είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι ευχόμαστε τα καλύτερα και πάντα επιτυχίες!

https://www.facebook.com/AmericanFarmSchool.Greece/posts/10159613829398826

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα