Ματιές στον κόσμο

Μια ματιά στο πιο λαμπρό Φεστιβάλ των Φώτων στις Βρυξέλλες

Εικόνες από το πιο φωτεινό Φεστιβάλ του 2023!

Parallaxi
μια-ματιά-στο-πιο-λαμπρό-φεστιβάλ-των-φ-975666
Parallaxi

Το Φεστιβάλ των Φώτων έδωσε λάμψη στην πόλη των Βρυξελλών με μια νυχτερινή ανακάλυψη των δρόμων της πρωτεύουσας, που προσέφερε μια πραγματικά πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Η πιο λαμπρή εκδήλωση των Βρυξελλών φώτισε τρεις γειτονιές από τις 16 μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2023: τη Βασιλική Συνοικία, την Ευρωπαϊκή Συνοικία και από τη Συνοικία Lehon μέχρι τη Λεωφόρο Louis Bertrand στο Schaerbeek. Με πρωτοβουλία του Υπουργού-Πρόεδρου της Περιφέρειας Βρυξελλών-Πρωτεύουσας, Rudi Vervoort, και της Υπουργού Μεταφορών και Δημοσίων Έργων των Βρυξελλών, Elke Van den Brandt, το visit.brussels συντόνισε την εγκατάσταση αυτής της εκδήλωσης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

“Είμαι υπερήφανος που το Bright Festival – που παράγεται από το visit.brussels – συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά του κάθε χρόνο και έχει γίνει ένα ανεπανάληπτο γεγονός για τον τουρισμό στην περιοχή μας. Για δέκα ημέρες – αντί των συνηθισμένων τεσσάρων – οι κάτοικοι των Βρυξελλών και οι επισκέπτες της περιοχής μας θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας και να θαυμάσουν τα έργα τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών, οι περισσότεροι από τους οποίους των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Εύχομαι σε όλους ένα υπέροχο ταξίδι στους δρόμους της Βρυξελλών καθώς ανακαλύπτουν αυτή τη νέα έκδοση του φεστιβάλ Bright”, επιβεβαίωσε ο υπουργός-πρόεδρος Rudi Vervoort.

Από την πρώτη του διοργάνωση, το Bright Festival προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους των Βρυξελλών την ευκαιρία να ανακαλύψουν ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας από μια νέα οπτική γωνία. Η φετινή εκδήλωση ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στη φήμη του φεστιβάλ, με περισσότερες από 30 φωτεινές εγκαταστάσεις και 15 νυχτερινές δραστηριότητες, το Bright Festival του 2023 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ. Οι διαδρομές διακόπτονταν διακριτικά από περίπου είκοσι καθηλωτικά και ποιητικά έργα τέχνης.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα εξίσου φωτεινό πρόγραμμα, το οποίο αποτελούνταν από βραδινές εκδηλώσεις στα μουσεία, ξεναγήσεις και εφήμερες εγκαταστάσεις από τους εταίρους της διοργάνωσης. Αυτή η έκδοση προσέφερε επίσης έναν υπέροχο προβολέα, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, στην πλούσια Art Nouveau κληρονομιά της περιοχής.

Το Bright Festival είναι μια οικολογικά υπεύθυνη εκδήλωση εδώ και αρκετά χρόνια, χάρη σε μια σειρά πρωτοβουλιών:

  • Η επιλογή καλλιτεχνών που – ως επί το πλείστον – έχουν μια οικολογικά υπεύθυνη προσέγγιση.
  • Η επιλογή έργων που χρησιμοποιούν φωτισμό που είναι ενεργειακά αποδοτικός ή παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.
  •  Το φεστιβάλ είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ενθαρρύνει τη χρήση εναλλακτικής κινητικότητας και το περπάτημα για την αξιοποίηση των διαδρομών.
  • Από το 2021, το Bright Festival χρηματοδοτεί έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την εξουδετέρωση των εκπομπών που δεν μπορούσαν να μειωθούν (π.χ. ένα υδροηλεκτρικό έργο και ένα έργο προστασίας των δασών έργο).

Μια ματιά στο Φεστιβάλ: 

Πηγή εικόνων: Facebook 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα