Ελλάδα

Με… άνοιξη ή κρύο ο καιρός τα Χριστούγεννα;

Τα τελευταία δεδομένα και η διχογνωμία των μετεωρολόγων

Parallaxi
με-άνοιξη-ή-κρύο-ο-καιρός-τα-χριστούγε-946049
Parallaxi

Το παρατεταμένο Φθινόπωρο με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα κρατήσει μέχρι και τα Χριστούγεννα, ή θα θυμίζει χειμώνα ο καιρός;

Προς το παρόν τα στοιχεία για τον καιρό την περίοδο των γιορτών είναι συγκεχυμένα, με τους Έλληνες μετεωρολόγους να μην συμφωνούν για τις καιρικές συνθήκες.

Ας δούμε παρακάτω τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καλός ο καιρός τα Χριστούγεννα

Θετικά τα νέα από τον μετεωρολόγο του Open, σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων. Όπως ανέφερε στη σημερινή του πρόγνωση, ο καιρός φαίνεται πως θα είναι καλός, δεν θα κάνει κρύο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Τα Χριστούγεννα της… διχογνωμίας

Επιφυλακτικός είναι ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου για το καιρό τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων υπάρχει «μια μεγάλη διχογνωμία στα προγνωστικά στοιχεία προς τις γιορτές και χρειαζόμαστε λίγες μέρες ακόμη γιατί όλα είναι ανοιχτά».

Λαγουβάρδος: Στις… παραλίες

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος ανέφερε πως από αύριο στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν, ακόμα και να ξεπεράσουν, τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου και, σε συνδυασμό με τους ήπιας έντασης ανέμους, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις της θάλασσας.

«Από την Τετάρτη και μετά τα φαινόμενα σταματούν και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, ιδίως από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Οι μέγιστες τιμές θα ξεπεράσουν τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, με ανέμους νοτίων διευθύνσεων τις περισσότερες ημέρες, αλλά και δυτικών, χωρίς ιδιαίτερη ένταση, με εξαίρεση την Πέμπτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι μεγαλύτερες από τα φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, να λιώσουν. Ο κ. Λαγουβάρδος χαρακτήρισε τις θερμοκρασίες αυτές ως πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τα φυσιολογικά επίπεδα. Πρόσθεσε, όμως, πως αυτό δεν είναι παράξενο.

Ενώ για τα Χριστούγεννα έκανε την εξής πρόγνωση: «Ο Δεκέμβριος έχει και αυτό το πρόσωπο. Τα πολλά κρύα έρχονται στη χώρα μας από τον Ιανουάριο και μετά. Και συχνά δεν υπάρχουν χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα. Απ΄ό,τι φαίνεται, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα έχουμε χιόνια ούτε φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν είναι, όμως, κάτι αλλόκοτο, έχει ξανασυμβεί», είπε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα