Με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού το ένατο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα

Προς το παρόν δεν έχει διασωληνωθεί.

Parallaxi
με-σοβαρή-λοίμωξη-του-αναπνευστικού-τ-319888
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ο ασθενής που καταγράφηκε ως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας. Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.

Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο) και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κοροναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κοροναϊό.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα