Επικαιρότητα

Με τι καιρό θα κάνουμε Κούλουμα

Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη και η προοπτική για την Παρασκευή.

Parallaxi
με-τι-καιρό-θα-κάνουμε-κούλουμα-901444
Parallaxi

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 2000 μέτρα). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-02-2023

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, βαθμιαία όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-03-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-03-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-03-2023

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα