Top

Mέχρι 5 Φεβρουαρίου αύξηση των κρουσμάτων- Τι είπε η Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Νεότερη ενημέρωση για διάφορες περιοχές και για τον εμβολιασμό.

Parallaxi
mέχρι-5-φεβρουαρίου-αύξηση-των-κρουσμάτ-687470
Parallaxi

Έως τις 5 Φεβρουαρίου θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, εκτίμησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ειδικά για την Αττική, σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ την τελευταία εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση περί τα 600 κρούσματα την ήμερα στο λεκανοπέδιο.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα για το λιανεμπόριο διευκρίνισε ότι θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Θα ήταν πιο ασφαλές «να ανοίγαμε τα γυμνάσια χωρίς click away και τα υπόλοιπα», είπε μεταξύ άλλων.

Φεβρουάριο και Μάρτιο το πικ των ιώσεων
Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αναμένεται το πικ όλων των ιώσεων και λογικά  μεγαλύτερο πρόβλημα σημείωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Ξεκινάμε από ένα υψηλό αλλά όχι μη διαχειρίσιμο επιδημιολογικό φορτίο. Ακόμα είμαστε σε μία κατάσταση που είναι διαχειρίσιμη», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «εάν φροντίσουμε πάρα πολύ τη συμπεριφορά μας, κράτος και πολίτες μαζί, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μία τρομερή έκρηξη», αλλά και ότι «αύξηση θα δούμε, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Το θέμα είναι να μην φτάσει στα επίπεδα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου». «Δεν μπορεί να πάμε όλοι μαζί Σάββατο πρωί στα μαγαζιά να ψωνίσουμε και να γίνεται στους εμπορικούς δρόμους λαϊκό πανηγύρι».
«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαδηλώσεις αυτήν την εποχή, όσο δίκαια και αν θεωρούμε ότι είναι τα αιτήματά μας. Δεν γίνεται υγειονομικά», κατέληξε ο προαναφερθείς.
Ν. Κεραμέως: Η έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να υποβάλουν αίτηση για τεστ

Για το άνοιγμα των Γυμνασίων σε όλη την Επικράτεια και των Λυκείων στις «κίτρινες» περιοχές, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός συγκεκριμένα στο Open, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τις υποδείξεις των ειδικών.

Κατά την ίδια, τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ στα λύκεια σε «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση,

«Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία», είπε για τις αθλητικές δραστηριότητες η Νίκη Κεραμέως.

Αναφορικά με τη λειτουργία των φροντιστηρίων η ίδια τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί.

Π. Σταμπουλίδης: Αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα θα έπρεπε να πάμε σε γενικευμένο lockdown

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το λιανεμπόριο ευθύνεται συγκεκριμένα για την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ κάθε δραστηριότητα που ανοίγει επιδρά στην κινητικότητα των πολιτών, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο Γενικός Γραμματέας εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Γι’ αυτό και ο ίδιος εκτίμησε ότι μια άλλη λύση θα ήταν ένα γενικευμένο κλείσιμο.

Επιπλέον, ο ίδιος εκτίμησε ότι πρέπει να συμπληρωθούν 15 ήμερες προκειμένου να υπάρχει  εικόνα για το νέο τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Ωραιοκάστρου για την ασφαλή επαναλειτουργία Γυμνασίων – Λυκείων

Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί για τη επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε σχολαστικός καθαρισμός όλων των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ διατέθηκαν απολυμαντικά, μάσκες και αντισηπτικά.

Απολυμάνσεις σήμερα στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου Θέρμης

Σε όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι έτοιμα να υποδεχθούν εκ νέου από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικούς, προχώρησε ο δήμος Θέρμης. Ήδη, από χθες, οπότε οριστικοποιήθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, καθώς και τα μέλη της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα που τυχόν υπάρχει σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων. 

Από το πρωί, σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, τρία συνεργεία, κάνουν απολυμάνσεις στα δεκατρία σχολικά κτίρια στα οποία λειτουργούν τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς και το ΕΠΑΛ στο δήμο Θέρμης. Παράλληλα, ο δήμος έχει παραδώσει στους διευθυντές των σχολείων αντισηπτικά και όλα τα αναγκαία μέσα καθαρισμού, καθώς και προστατευτικές μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις οποίες είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα η Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης, περίπου 120 άτομα τα οποία απασχολούνται στην καθαριότητα των σχολείων, υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ PCR για την ανίχνευση covid-19. Τα τεστ έγιναν από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το οποίο ο δήμος Θέρμης έχει συνεργασία για τη διενέργεια τεστ covid σε όλο το προσωπικό του. 

“Όπως έγινε πριν από μερικές μέρες με τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, έτσι και τώρα, με τα γυμνάσια και τα λύκεια, ο δήμος Θέρμης έκανε ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να σχολεία μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τους καθηγητές και τους μαθητές. Εμείς είμαστε και παραμένουμε πάντα δίπλα τους, θα τους υποστηρίζουμε στο έργο τους, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά, όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες ημέρες μετά την επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου. 

Άγιος Νικόλαος Κρήτης: Το θετικό κρούσμα που δεν ανακοινώθηκε εγκαίρως προκάλεσε τη μεγάλη διασπορά

Ένα παιδί διαγνώστηκε θετικό στον ιό και όμως η οικογένειά του δεν ενημέρωσε τον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας, του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Κάπως έτσι φαίνεται να ξεκίνησε το κακό στην περιοχή, με τα κρούσματα να εντοπίζονται  σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης, όπως μεταδίδει το creta24.

Αυτή τη στιγμή, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, εντοπίζονται 50 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού,  εκ των οποίων πολλά εντοπίζονται, εκτός από τον βρεφονηπιακό σταθμό, σε τέσσερα δημοτικά σχολεία, δύο νηπιαγωγεία, σε εργαζόμενες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και σε δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής.

Γεωργαντάς: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί -Διασφαλισμένη η δεύτερη δόση

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Μάλιστα, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένεται να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τόνισε ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε επίσης μιλώντας στο Mega

Τέλος, όπως υποστήριξε έως τώρα έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών.

Με πληροφορίες από ΘΕΜΑ 104,6 / Οpen/ ΣΚΑΪ/ Mega

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, Σάββατο- Τι αλλάζει σε σχολεία, λιανεμπόριο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα