Top

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Νεοχώρι Αρκαδίας -Έφτασε στα πρώτα σπίτια

H φωτιά φαίνεται πως δεν θα σβήσει εύκολα.

Parallaxi
μεγάλη-αναζωπύρωση-στο-νεοχώρι-αρκαδ-800048
Parallaxi

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Νεοχώρι Αρκαδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ, η φωτιά φαίνεται πως δεν θα σβήσει εύκολα και έφτασε στα πρώτα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

Βοιωτία: Φωτιά στην Τανάγρα σε περιοχή των Δερβενοχωρίων

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαζαραίικα, στα βόρεια της περιοχής των Δερβενοχωρίων, στην Τανάγρα Βοιωτίας. Επιχειρούν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες πυροσβέστες και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά γύρω από τις περιοχές Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκας υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, διότι καίνε μικρές εστίες φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα επιχειρήσουν στις περιοχές Κρυονέρι και Λάσδικα».

Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα