Top

Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων- Πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ και λουκέτα σε καταστήματα

Οι νεότερες πληροφορίες.

Parallaxi
μεγάλη-ανησυχία-για-την-αύξηση-των-κρο-678876
Parallaxi
εικόνα: Sakis Tb

2056 νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοινώθηκαν χθες στην Ελλάδα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

Στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς από τα 2.056 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 839 εντοπίζονται στην περιοχή. Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στην Αττική με 464 κρούσματα και στις Σέρρες με 82 νέα κρούσματα.

Τα νεότερα για την εξάπλωση της πανδημίας παρακάτω:
Κορoναϊός – Αττική : Γεμάτη ανησυχία για το αύριο η νέα καθημερινότητα

Aυξημένη είναι η ανησυχία στην Αττική για την αύξηση των κρουσμάτων. Το MEGA έκανε αυτοψία σε περιοχές της Αττικής και κατέγραψε εικόνες, αλλά και την αγωνία των κατοίκων.

Το πρωί συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονταν στο Μαρούσι.

Στις ουρές βρέθηκαν ακόμα και κάποιοι που δεν σκέφτονταν να υποβληθούν σε τεστ. Ο χρόνος αναμονής είναι ελάχιστος και θεωρείται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς του ιού.

Την ίδια στιγμή στον διπλανό δρόμο γεμάτες ήταν οι καφετέριες.

Από τους ελάχιστους που έχουν ωφεληθεί οικονομικά εν μέσω πανδημίας είναι οι ιδιοκτήτες συνοικιακών μίνι μάρκετ.

Αρκετοί είναι βέβαια εκείνοι που δεν χάνουν το χιούμορ τους ούτε σταματούν να κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Πρόστιμα μέχρι 10.000 ευρώ και λουκέτο σε μαγαζιά σε Μπουρνάζι και Γλυφάδα 

Ελέγχους σε τέσσερις περιοχές της Αττικής διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την διαπίστωση τήρησης των μέτρων διασποράς κατά του κοροναϊού.

Σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κάθε μία εξ αυτών.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας «οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε σημεία ενδιαφέροντος, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά παράβασης των μέτρων και αφορούν ακόμα και θέματα τήρησης της φορολογικής και της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας».

«Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μπουρνάζι επικράτησε ένταση όταν το κλιμάκιο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης των μέτρων και υποτροπής.

Οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές της Αρχής πάρα τις απειλές που δέχτηκαν από το προσωπικό του καταστήματος θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη Γλυφάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε διάφορα καταστήματα για μη χρήση μάσκας.

Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Λυκείου
Έκλεισε λόγω κορωνοϊού κεντρικό σούπερ μάρκετ των Τρικάλων

Κλειστό παραμένει κεντρικό σούπερ μάρκετ των Τρικάλων από την Παρασκευή το μεσημέρι. Σύμφωνα με τοπική ιστοσελιδα μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων covid-19 σε 9 εργαζόμενους του καταστήματος, η διεύθυνσή του υποχρεώθηκε να κατεβάσει ρολά. Το κατάστημα παρέμεινε κλειστό και το Σάββατο λόγω απολύμανσης και θα ανοίξει ξανά από Δευτέρα.

Εντωμεταξύ θα αρχίσει άμεσα δειγματοληψία από το υπόλοιπο προσωπικό.

Με πληροφορίες από EΟΔΥ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ trikalavoice.gr / lamiareport.gr

Διαβάστε σχετικά: Κοροναϊός: Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης- Ξεμένουν από ΜΕΘ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα