Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χημικά στην Ξάνθη

Βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Parallaxi
μεγάλη-πυρκαγιά-σε-εργοστάσιο-με-χημι-317477
Parallaxi

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη και ανήκει στον Πάνο Γερμανό.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά xωρίς να έχει απομακρυνθεί, όπως σημειώνουν τοπικά μέσα, ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Επί τόπου επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχει έντονη δυσοσμία εξαιτίας του συμβάντος.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2,gr από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, η Αστυνομία αποφάσισε την εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου. Δυνάμεις της αστυνομίας και του Δήμου Τοπείρου καλούν τους κατοίκους είτε να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα είτε να κλείσουν πόρτες-παράθυρα.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης για την πυρκαγιά με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης έχει οριστεί για τις 17:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα ξανά με το «xanthi2.gr», στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμένεται να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου, τις επόμενες ώρες.

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation ενώ σύντομα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

Καίγεται ο Γερμανός που παράγει μπαταρίες Όλβιο Ξάνθης Full χημικές ουσίες

Gepostet von Nikos Sarakasidis am Dienstag, 1. Mai 2018

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα