Featured

Μείωση κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Βραζιλία- Η Αυστραλία σε απόγνωση

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον αριθμό ρεκόρ που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Parallaxi
μείωση-κρουσμάτων-σε-ηπα-και-βραζιλία-636106
Parallaxi

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον αριθμό ρεκόρ που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Το κέντρο πόρων του κοροναϊού του πανεπιστημίου είχε καταμετρήσει 18.224.253 περιπτώσεις, με 692.679 θανάτους. Οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο είναι  οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική.

Ίσως να μην υπάρξει ποτέ «ασημένια σφαίρα» για το Covid-19 με τη μορφή τέλειου εμβολίου και ο δρόμος προς την ομαλότητα θα μπορούσε να είναι μακρύς, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, και ο επικεφαλής έκτακτης ανάγκης, Mike Ryan, προέτρεψαν τα έθνη να επιβάλουν αυστηρά μέτρα υγείας, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση, το πλύσιμο των χεριών και οι δοκιμές.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να δανειστεί 947 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τον αντίκτυπο του κορανοϊού. Το Κογκρέσο έχει ήδη διαθέσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια για οικονομική βοήθεια που σχετίζεται με κοροναϊούς μέχρι στιγμής. Ένα άτομο πεθαίνει από το Covid-19 κάθε επτά λεπτά στο Ιράν, δήλωσε η κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε 215 νέους θανάτους από την ασθένεια. Ο συνδυασμένος αριθμός θανάτων στο Ιράν αυξήθηκε σε 17.405 τη Δευτέρα, δήλωσε η Sima Sadat Lari, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.598 σε 312.035. Από αυτούς, 270.228 έχουν ανακάμψει.

Το διδακτικό προσωπικό των ΗΠΑ διοργανώνει διαμαρτυρίες για σχέδια επαναλειτουργίας σχολείων. Οι δάσκαλοι και το προσωπικό υποστήριξης σε περισσότερες από 35 σχολικές πολιτείες σχημάτισαν ουρές με τροχόσπιτα και οργάνωσαν άλλες διαμαρτυρίες για να απαιτήσουν να σταματήσει το άνοιγμα των σχολείων έως ότου τα επιστημονικά δεδομένα επιτρέψουν μια τέτοια κίνηση.

Ο αριθμός των ασθενών με κοροϊό που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο Βέλγιο διπλασιάστηκε σε ένα μήνα και η επιδημία εξαπλώνεται «εντατικά», προειδοποίησαν αξιωματούχοι υγείας τη Δευτέρα. Κατά μέσο όρο 2,7 άνθρωποι πέθαναν από το Covid-19 κάθε μέρα στο Βέλγιο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, κατά περίπου το ένα τρίτο από τους δύο στις προηγούμενες επτά ημέρες. Τουλάχιστον 9.845 πέθαναν από την άφιξη της επιδημίας.

Η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι στοχεύει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή εμβολίου κοραναϊού τον επόμενο μήνα και να αποδώσει «αρκετά εκατομμύρια» δόσεις ανά μήνα έως τον επόμενο χρόνο. «Υπολογίζουμε πάρα πολύ στην έναρξη μαζικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο υπουργός βιομηχανίας, Ντένις Μαντουρόφ. Η Ρωσία προχωρά με πολλά πρωτότυπα εμβολίων.

Οι νέες περιπτώσεις Covid-19 και οι νοσηλείες μειώνονται στην Καλιφόρνια. Ο κυβερνήτης Gavin Newsom δήλωσε ότι η πολιτεία εξακολουθεί να πλήττεται δυσανάλογα από την πανδημία και ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά θετικά στοιχεία για να εξεταστεί η άρση των περιορισμών πανδημίας.

Το δράμα της Λατινικής Αμερικής : Ξεπεράστηκε και το όριο των 5.000.000 κρουσμάτων

Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε το όριο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής.

Η Βραζιλία το βαρύτερο χτύπημα Η πανδημία του κοροναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 202.000 ανθρώπους στην περιφέρεια αυτή.

Η Βραζιλία, με σχεδόν 95.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2,7 εκατ. ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, παραμένει η χώρα της περιοχής που δέχεται το βαρύτερο χτύπημα, καθώς και η χώρα που υφίσταται το δεύτερο χειρότερο πλήγμα στον κόσμο από την υγειονομική κρίση, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Αυστραλία : Το δεύτερο lockdown οδηγεί έναν στους επτά εργαζόμενους της Βικτόρια στην ανεργία

Η ανάκαμψη της αυστραλιανής οικονομίας από την κρίση του κοροναϊού υποχώρησε από τα νέα αυστηρά μέτρα στη βιομηχανία της Βικτόρια. Το νέο lockdown θα οδηγήσει μισό εκατομμύριο εργαζόμενων στην πολιτεία στην ανεργία, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

Ανακοινώνοντας λουκέτο οκτώ εβδομάδων σε ορισμένους τομείς και επιβάλλοντας δυσβάσταχτους περιορισμούς σε άλλους (ανάμεσά τους και η οικοδομή, κεντρικός πυλώνας της βιομηχανίας στη Βικτόρια), ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι υπολογίζει πως η κίνηση θα προσθέσει άλλους 250.000 εργαζόμενους στην ισάριθμη λίστα των ήδη απολυμένων εξαιτίας των προηγούμενων μέτρων.

Πρόκειται για το ένα έβδομο του εργατικού δυναμικού της Βικτόρια, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της Αυστραλίας και ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πολιτεία της χώρας πριν το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Ολόκληρη η οικονομία σε κίνδυνο Οι περικοπές, που ξεκινούν από τις βιομηχανίες του κρέατος και της οικοδομής, αναμένεται να συμπαρασύρουν ολόκληρη την οικονομία της πολιτείας, πλήττοντας τους κτηνοτρόφους και οδηγώντας ορισμένους υπεργολάβους στη χρεοκοπία.

Ο εφοδιασμός της πολιτείας με κρέας αναμένεται να μειωθεί, όπως ανακοίνωσε η βιομηχανία κρέατος τη Δευτέρα.

Ενώ οι απαραίτητες υπηρεσίες όπως τα σούπερ μάρκετ, τα αρτοποιία, τα κρεοπωλεία και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοιχτά, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας λιανικής πώλησης, που αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και χρόνια πριν δεχθεί το τελειωτικό πλήγμα από το πρώτο κύμα του ιού, θα κλείσουν εντελώς για όλο το διάστημα των νέων περιορισμών.

«Ακόμη προσπαθο9ύμε να καταλάβουμε τι θα σημαίνει αυτό για τα επίπεδα δραστηριότητας. Όμως είναι προφανές ότι θα έχει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία της Βικτόρια. Περιμένουμε περαιτέρω πτώση του ΑΠΠ (ακαθάριστο πολιτειακό προϊόν) για το τρίμηνο και, δεδομένου του μεριδίου της Βικτόρια στην εθνική οικονομία, είναι προφανές ότι θα επιβαρυνθεί η οικονομία της χώρας συνολικά», δήλωσε η Σάρα Χάντερ, επικεφαλής οικονομολόγος της BIS Oxford Economics.

«Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί είναι πιο χαλαροί σε σχέση με άλλες οικονομίες του πλανήτη. Για παράδειγμα, μέρος της οικοδομής μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο τα πλεονεκτήματα είναι οριακά, δεδομένου του συνολικού μεγέθους των περιορισμών».

Ο οικονομολόγος για την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού για την ιστοσελίδα Indeed, Κάλαμ Πίκερινγκ, αναφέρει ότι η Βικτόρια είχε αποδυναμωθεί ήδη από το πρώτο κύμα.

«Οι θέσεις εργασίας στη Βικτόρια έχουν μειωθεί συντριπτικά σε σύγκριση με την περαιτέρω βελτίωση σε όλη την Αυστραλία», τόνισε. «Αυτή η απόκλιση είναι πιθανό να μεγαλώσει και άλλο, καθώς οι περιορισμοί του σταδίου τέσσερα συρρικνώνουν το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας».

«Ένα παρατεταμένο lockdown της Βικτόρια θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της χώρας, με τις επιπτώσεις να συμπαρασύρουν τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες σε όλη τη χώρα», συμπληρώνει.

Ακόμη τονίζει ότι η οποιαδήποτε αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα πρέπει να «αντιμετωπίσει την αποτυχία της να φροντίσει επαρκώς τους περιστασιακά και επισφαλώς εργαζόμενους».

«Αυτό το ζήτημα βρίσκεται στην καρδιά της αδυναμίας της Βικτόρια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Όταν οι άνθρωποι αγωνιούν για την εργασιακή τους ασφάλεια ή για το αν θα καταφέρουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να βάλουν τρόφιμα στο τραπέζι τους, τότε θα πάρουν αποφάσεις που θα απέφευγαν σε άλλη περίπτωση».

Επιπλέον, περίπου 20.000 υπάλληλοι βρεφονηπιακών σταθμών αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους την Πέμπτη, εξαιτίας της προγενέστερης απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει πρόωρα τις υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης της Μελβούρνης, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν τα παιδιά των απαραίτητων εργαζόμενων. Απόφαση της κυβέρνησης τον Ιούνιο συνεπάγεται ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Κίνα: 36 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες Τα 28 στη Σιντζιάνγκ Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκαν 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 30 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, ενώ τα έξι κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», ταξιδιώτες που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα 28 από αυτά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιντζιάνγκ και δύο στην επαρχία Λιαονίνγκ, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση.

Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλοι 21 ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, με τους 12 εξ αυτών να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενες» περιπτώσεις.

Ακόμη 17 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 800 ασθενείς, οι 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.464 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

ΗΠΑ: Στα 46000 κρούσματα η χθεσινή μέρα 

Πάνω από 46.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στο έδαφος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Έτσι ξεπέρασε τα 4,7 εκατομμύρια ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη, καθώς θρηνεί πάνω από 155.000 νεκρούς.

Στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 532 άνθρωποι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε νωρίτερα χθες ότι η πανδημία βρίσκεται σε «υποχώρηση» σε κάποιες εστίες, στο Νότο και στη Δύση, μιλώντας για «πολύ ενθαρρυντικές» ενδείξεις.

Μόλις την προηγουμένη, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέμπορα Μπερξ προειδοποιούσε πως η χώρα έχει εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως έχει πια εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών περιοχών, κι άρα κανένας δεν μπορεί να θεωρεί πλέον ότι είναι προστατευμένος.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό αφότου έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 680.000 και πλέον που υπέκυψαν.

Μεξικό: Άλλοι 266 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε ακόμη 266 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.767 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 48.012 νεκρούς επί συνόλου 443.813 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Το Μεξικό κατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

Αίγυπτος: 23 θάνατοι – 157 κρούσματα σε 24 ώρες

Το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της βόρειας Αφρικής έφθασε έτσι τους 94.640

Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 157 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον χαμηλότερο αριθμό από την 22η Απριλίου.

Το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα της βόρειας Αφρικής έφθασε έτσι τους 94.640.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 23 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στην Αίγυπτο να φθάνει τους 4.888 νεκρούς ως εδώ.

Από την άλλη, 1.611 άνθρωποι κρίθηκε πως έχουν αποθεραπευθεί και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται πλέον σε 44.066. Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας τόνισε νωρίτερα χθες ότι ο δείκτης ανάρρωσης των ασθενών που προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2 έφθασε πλέον το 44,9%, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση.

Βραζιλία: 561 θάνατοι – 16.641 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο συνολικός απολογισμός ως εδώ ανέρχεται σε 94.665 νεκρούς επί συνόλου 2.750.318 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί

Το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 561 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 16.641 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ο συνολικός απολογισμός ως εδώ ανέρχεται σε 94.665 νεκρούς επί συνόλου 2.750.318 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί όμως πολύ υποτιμημένους τους αριθμούς αυτούς, με δεδομένο ότι στο γιγαντιαίο κράτος των 212 εκατομμυρίων κατοίκων δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

Αλγερία: Ανοίγουν τζαμιά και πλαζ μετά το 5μηνο «λουκέτο»

Οι αλγερινές αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά προοδευτικά τα ισλαμικά τεμένη, οι παραλίες και τα πάρκα, που είχαν επιβάλλει να κλείσουν πριν από πέντε μήνες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ.

Οι αλγερινές αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά προοδευτικά τα ισλαμικά τεμένη, οι παραλίες και τα πάρκα, που είχαν επιβάλλει να κλείσουν πριν από πέντε μήνες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας της Αλγερίας αφιερωμένη στην αποτίμηση της υγειονομικής κατάστασης, ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Ταμπούν ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Αμπντελαζίζ Τζαράντ να «προγραμματίσει την προοδευτική επαναλειτουργία των χώρων λατρείας» στη χώρα.

Το άνοιγμα των ισλαμικών τεμενών θα περιοριστεί στην πρώτη φάση σε μόνο μερικούς μεγάλους χώρους λατρείας, με πάνω από χίλιες θέσεις, ώστε να είναι εφικτή η τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, ενώ θα είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας «από τους πάντες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Ταμπούν ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προβλέψει μέτρα ώστε να αποκατασταθεί «σταδιακά η πρόσβαση στις πλαζ και σε χώρους αναψυχής και χαλάρωσης» των πολιτών.

Τα τεμένη, όπως και τα πάρκα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα στάδια και οι αίθουσες εορταστικών και άλλων εκδηλώσεων, έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη 19η Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα επιφορτιστούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να επιβλέπουν την τήρηση των συστάσεων να τηρείται κοινωνική απόσταση και να γίνεται χρήση μασκών, όπως είναι υποχρεωτικό από την 24η Μαΐου. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Τα μέτρα που αποφάσισαν οι Αρχές ενδέχεται να ανακληθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης.

Στην Αλγερία καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες αναζωπύρωση των μολύνσεων, όμως τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται πτωτική τάση.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί σχεδόν 32.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αλγερινή επικράτεια από την καταγραφή του πρώτου, την 25η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας. Πάνω από 1.200 ασθενείς έχουν υποκύψει στον COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή, γεγονός που σημαίνει πως η Αλγερία υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα σε όλη την Αφρική, πίσω από την Αίγυπτο και τη Νότια Αφρική.

Η κυβέρνηση παρέτεινε ως την 11η Αυγούστου τον περιορισμό των πολιτών στο σπίτι σε 29 από τις 48 περιφέρειες της χώρας. Συνεχίζει να επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 05:00 (τοπικές ώρες). Οι περιορισμοί έχουν πάντως αρθεί στις υπόλοιπες 19 περιφέρειες.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί λόγω κορονοϊού

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε χθες Τρίτη την παράταση “ως την 30ή Αυγούστου” της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 να ξεπερνά τους 9.000.

“Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες (…) Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων επόμενων εβδομάδων, πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθούμε”, τόνισε ο Ντούκε κατά τη διάρκεια του καθημερινού διαγγέλματός του προς τους πολίτες.

Η παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ την 25η Μαρτίου, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα προτού αρθούν, την 1η Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 297 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 9.074 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα. Ανέφερε παράλληλα ότι το ίδιο διάστημα διαγνώστηκαν 10.284 νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται έτσι σε 267.385.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται πέμπτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και τη Χιλή.

Η πρωτεύουσα, η Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί επίκεντρο της κρίσης στη χώρα των Άνδεων, καθώς σε αυτή συγκεντρώνεται το 34% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Η κυβέρνηση μολαταύτα διαβεβαιώνει ότι η πανδημία θα εισέλθει προσεχώς σε φάση “αποκλιμάκωσης”.

Μέχρι τότε τα μέτρα περιορισμού θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και θα υπάρχουν διαφορές, ανάλογα με τα επίπεδα εξάπλωσης, κατά δήμο. Οι συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων συνεχίζουν όμως να απαγορεύονται παντού, τόνισε ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας.

Βολιβία : Δέκα τα μέλη της κυβέρνησης που μολύνθηκαν από τον κοροναϊό

Ο υπουργός Ενέργειας, Μεταλλείων και Ορυχείων της Βολιβίας, ο Ροντρίγκο Γκουσμάν (κεντρική φωτογραφία από ABI), έγινε το δέκατο μέλος της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίνε Ανιες που επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, γνωστοποίησε η Λα Πας.

Σταθερή κατάσταση

Η κατάσταση της υγείας του Γκουσμάν χαρακτηρίζεται σταθερή και έχει τεθεί σε απομόνωση, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Ο υπουργός προεδρίας Γέρκο Νούνιες ήταν το πρώτο μέλος της βολιβιανής μεταβατικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, στις αρχές του Ιουλίου. Εκτοτε, η κυβέρνηση της Ανιες μέτρησε άλλα εννέα μέλη που μολύνθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας, Οικονομίας και Υδρογονανθράκων. Ορισμένοι έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους, άλλοι και άλλες παραμένουν σε απομόνωση. Και η μεταβατική πρόεδρος Η μεταβατική πρόεδρος επίσης διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 την 9η Ιουλίου, ωστόσο δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα της COVID-19. Εγινε η δεύτερη αρχηγός κράτους της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που μολύνθηκε, μετά τον βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Ιαπωνία: Απαγορεύτηκαν τα παθιασμένα φιλιά!

Οι …«ειδικοί» δίνουν οδηγίες και για το πως θα φιλιούνται όσοι διασκεδάζουν σε εστιατόρια και μπαρ, υπό τον φόβο του Covid-19!

Τα μπαρ και τα κλαμπ του Τόκιο φέρνουν νέους κανόνες στη διασκέδαση με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid-19.

Οι Αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα χιλιάδες μπαρ όπου λευκοί εργαζόμενοι στο Τόκιο διασκεδάζουν, τραγουδώντας καραόκε, πίνοντας και φλερτάροντας με συνοδούς που εργάζονται στα νυχτερινά κέντρα.

Τα νέα κρούσματα έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο Τόκιο 300 την ημέρα ωθώντας την κυβέρνηση να παροτρύνει τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν από και προς την πρωτεύουσα.

Παρά τα μέτρα οι αρχές πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι στα μπαρ του Τόκιο χρειάζονται περισσότερη καθοδήγηση για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπεύθυνος δημόσιας υγείας Shinya Iwamuro έχει ήδη αρχίσει να διδάσκει μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων σε πολλά από τα νυχτερινά κέντρα του Τόκιο και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξήγησε τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σ’ αυτά.

«Όσο το δυνατόν περισσότερο, να φιλάτε μόνο το σύντροφό σας και να αποφεύγετε τα φιλιά με πάθος», είπε ο κ. Iwamuro. Δεν πρέπει επίσης να μοιράζεστε το φαγητό σας και με τους συνοδούς να μην κάθεστε κοντά για να αποφύγετε τη μόλυνση από σταγονίδια κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, πρόσθεσε.

Αλλά και η ένωση των επιχειρήσεων των κέντρων διασκέδασης έχει συντάξει οδηγίες για τα μέλη της μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απολύμανση των μικροφώνων καραόκε μετά από κάθε παράσταση.

Πηγές: ΑΠΕ/The Gaurdian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα