Featured

Μελάνια Τραμπ: η “βασίλισσα” είναι γυμνή

Η εικόνα της δίπλα στον Ντόναλντ Τράμπ δείχνει άνθρωπο "αποσυνδεδεμένο" από όσα συμβαίνουν γύρω της

Όλγα Νίκου
μελάνια-τραμπ-η-βασίλισσα-είναι-γυμ-606210
Όλγα Νίκου

Η εικόνα της δίπλα στον Ντόναλντ Τράμπ δείχνει άνθρωπο “αποσυνδεδεμένο” από όσα συμβαίνουν γύρω της. Το πρόσωπό της θα μπορούσε να είναι μία μάσκα, ανέκφραστο, παγωμένο.  Μαύρα γυαλιά κρύβουν τα μάτια της, τις σκέψεις, τα συναισθήματά  της.  Νιώθεις ότι η σύζυγος  του πλανητάρχη βρίσκεται δίπλα του κρατώντας του το χέρι, χωρίς να το θέλει. Μοιάζει να συμμετέχει αναγκαστικά στο επικοινωνιακό σόου του Τραμπ ενώ η φυσική της διάθεση είναι να είναι απούσα.

Φαίνεται στο άκαμπτο σώμα της. Στην προσπάθεια της να χαμογελάσει όπως της υποδεικνύει εκείνος. Και το καταφέρνει μόνο για λίγο. Ούτε καν για ένα δευτερόλεπτο. Ένα παγωμένο χαμόγελο, βεβιασμένο, ψυχρό, δηλωτικό μια ίσως μιας επιβαρυμένης ψυχικής κατάστασης. Ένα χαμόγελο ταιριαστό με το ψεύτικο χαμόγελο του πλανητάρχη που χρειάζεται τη συνοδεία αστυνομίας και στρατού για να ξεμυτίσει από τον Λευκό Οίκο. Που βλέπει τη χώρα του να καίγεται, να σπαράσσεται από την κοινωνική ένταση που θα μπορούσες να την πεις εξέγερση ίσως και επανάσταση. Και που σχεδόν δέκα μέρες μετά τη δολοφονία του Φλόιντ φαίνεται ότι δε θα εκτονωθεί εύκολα. Ούτε και γρήγορα.

Μοιάζει με το χαμόγελο μιας γυναίκας  που όλο της  το “είναι” δηλώνει ότι θα ήθελε να είναι κάπου αλλού. Μακριά από τις κάμερες που αποθανατίζουν το προεδρικό ζεύγος στο μνημείο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄, στο πάρκο Λαφαγιέτ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, σε απόσταση από την προσπάθεια των επικοινωνιολόγων του Τραμπ να αναθερμάνουν το θρησκευτικό του προφίλ, στοχεύοντας στη συσπείρωση  του συντηρητικού του ακροατηρίου.

Μοιάζει σαν να το βιώνει όλο αυτό η Μελάνια σαν  μία ακόμη “αγγαρεία” από αυτές που απορρέουν από τη θέση της, ως πρώτη κυρία της Αμερικής. Ως ένα ακόμα καθήκον που όμως δε βλέπει την ώρα να τελειώσει ξέροντας ίσως ότι έχει επιτελέσει το καθήκον της  με μικρή επιτυχία.

Γιατί ο βασιλιάς είναι πια γυμνός. Όπως άλλωστε και η καλλονή βασίλισσα.

Υ.Γ. Στο χθεσινό βίντεο ο πλανήτης παρακολουθεί τον Τραμπ να την καλεί να χαμογελάσει με το ζόρι. 

.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα