Top

ΜέΡΑ 25: Η αντίδραση Βαρουφάκη- οργανώσεων για την ανεξαρτητοποίηση της Κ. Αδάμου

Τι ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος και οργανώσεις μετά την ανακοίνωση της βουλευτού Β' Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
μέρα-25-η-αντίδραση-βαρουφάκη-οργανώσε-411927
Parallaxi

Αιχμές κατά της Κωνσταντίνας Αδάμου άφησαν οι οργανώσεις του ΜέΡΑ 25 λίγο μετά την ανακοίνωση της πρώτης για ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα.

Μάλιστα, για προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμούς και πολιτικά «εγώ» έκαναν λόγο οι οργανώσεις, ζητώντας την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας, την οποία καταλαμβάνει η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανώσεις του ΜΕΡΑ25: 

“Μετά από δύο χρόνια συνεχούς δυναμικής πολιτικής, κοινωνικής & κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΜέΡΑ25 στο πλευρό της κοινωνίας και των αγώνων της, έχουμε την επιλογή της κ. Αδάμου να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. (προφανώς για να αποφύγει τις δημοκρατικά συναποφασισμένες καταστατικές διαδικασίες του κόμματος).

Καλή συνέχεια κ. Αδάμου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει -ίσως και με καλύτερους όρους- τον αγώνα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο μιλώντας για αυτά για τα οποία τα κόμματα του μνημονιακού τόξου αρνούνται να μιλήσουν. Γνωρίζετε επίσης ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια, είναι η ανατροπή της χρεοδουλοπαροικίας. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, καταλάβατε μάλλον ότι προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμοί και πολιτικά «εγώ» δεν έχουν θέση.

Αναμένουμε την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας την οποία καταλάβατε λόγω των ψήφων των πολιτών που επέλεξαν το ΜέΡΑ25 στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης, προχωράμε με αίσθημα ανακούφισης μιας και αισθανόμαστε ότι αγωνιζόμαστε πλέον με καλύτερους όρους για την πόλη και τα κινήματα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη όλων των μελών μας για να οργανώσουμε τα καθήκοντα μας χωρίς τα βαρίδια της προηγούμενης περιόδου”.

Tην ανακοίνωση της Κ. Αδάμου για ανεξαρτητοποίηση έσπευσε να σχολιάσει και ο γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης, μέσω του Twitter.

Ο ίδιος έγραψε, συγκεκριμένα, για το γεγονός:

«Μετά την εισήγησή μου να παραπεμφθεί η βουλεύτρια Κωνσταντίνα Αδάμου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, πληροφορήθηκα ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ 25, επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα της εισήγησής μου. Της εύχομαι καλή τύχη».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα