Ελλάδα

ΜέΡΑ25: Ο Μαρινάκης «έκοψε» συνέντευξη του Βαρουφάκη στα «ΝΕΑ»

Ο εφοπλιστής φέρεται ενοχλημένος από προεκλογικό σποτ του κόμματος - Δείτε το βίντεο

Parallaxi
μέρα25-ο-μαρινάκης-έκοψε-συνέντευξη-τ-1005383
Parallaxi

Διαμαρτύρεται το ΜέΡΑ25 και έβγαλε ανακοίνωση ότι «Τα ΝΕΑ» έκοψαν συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, μετά από εντολή του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ήταν μία γραπτή συνέντευξη στον καλό συνάδελφο Δημήτρη Μανιάτη. Τη συνέντευξη, όπως λέει το ΜέΡΑ25, τη ζήτησε η εφημερίδα «και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη πρόθυμα παραχώρησε».

Η συνέντευξη δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί, αν και ήταν έτοιμη, λόγω ενός προεκλογικού σποτ του κόμματος, με αναφορά στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον έδειχνε σε μία φωτογραφία αγκαλιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «μαυραγορίτες της κατοχής». Ενώ σε ένα άλλο σποτ, πιο πρόσφατο, ανέφερε: «τολμήσαμε να κατονομάσουμε τους ολιγάρχες περιφρονώντας τις μηνύσεις τους, είναι ο κύριος Μαρινάκης, είναι ο κύριος Αλαφούζος, είναι ο κύριος Βαρδινογιάννης».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε εντολή να κοπεί η συνέντευξη, γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που παρουσιάζεται σε προεκλογικό βίντεο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη».

Από τον όμιλο της Άλτερ Έγκο εξέφρασαν δυσφορία, ζητώντας αλλαγή στο σποτ, αυτή δεν έγινε (τουλάχιστον στα σποτ που βρίσκουμε στο internet, δεν ξέρουμε για το τηλεοπτικό, αν όντως αφαιρέθηκε το επίμαχο απόσπασμα), με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κόψει τη συνέντευξη.

Νομίζω ότι καμία εφημερίδα δε θα δημοσίευε συνέντευξη κάποιου που θα έβριζε τον ιδιοκτήτη της. Δε μου κάνει εντύπωση που «Τα ΝΕΑ» δεν την έβαλαν, δεν μπορώ να τα κατηγορήσω. Υποστηρίζουν μάλιστα από εκεί ότι ποτέ δε λογόκριναν, έκοψαν ή δεν έδωσαν χώρο στις θέσεις του κόμματος.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι η κομμένη συνέντευξη Βαρουφάκη, το πρόβλημα είναι άλλο και είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι ότι τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ιδίως τα κανάλια, δεν ανήκουν πλέον σε παραδοσιακούς εκδότες αλλά σε ολιγάρχες, σε εφοπλιστές, σε ανθρώπους με άλλες δουλειές, που βλέπουν τα media ως κάτι συμπληρωματικό (που προφανώς τους εξυπηρετεί σε διάφορα που όλοι καταλαβαίνετε).

Και κάπως έτσι περιπλέκονται τα πράγματα, μπερδεύονται και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα με κομμένες συνεντεύξεις, λόγου χάριν. Με τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στη μέση, προσπαθώντας απλώς να κάνουν τη δουλειά τους.

Βέβαια, το Μega Channel, πριν από 10 ημέρες – μην το ξεχάσουμε το γεγονός – «έκοψε» προγραμματισμένη εμφάνιση και του υποψηφίου του ΜέΡΑ25, Κλέονα Γρηγοριάδη, με τη φαιδρή διαρροή ότι δεν τον ήθελαν οι υπόλοιποι πολιτικοί του πάνελ. Δείτε το επίμαχο σπότ

πηγή efsyn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα