Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Πως επηρεάζει τη χώρα μας και πόσο μεταδοτική είναι

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά τους νέους, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου

Parallaxi
μετάλλαξη-δέλτα-πως-επηρεάζει-τη-χώρα-754044
Parallaxi

Στην «πρωταγωνίστρια» των ημερών, τη μετάλλαξη Δέλτα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η  καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και το πως αυτή επηρεάζει τη χώρα μας.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τον αρχικό ιό», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου. Η διασπορά της εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα αλλά και την ατομική προστασία».

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε λάθος μήνυμα, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε πετάξτε τις μάσκες. […] Η διασπορά της μετάλλαξης “Δ” και η πορεία της πανδημίας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το ποσοστό εμβολιασμού αλλά και τη συμπεριφορά του καθενός μας».

Η πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά τους νέους

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας. Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές», πρόσθεσε. Ο μέσος κυλιόμενος των τελευταίων επτά ημερών είναι στα 442 νέα κρούσματα ανά ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει «σταθεροποίηση στο 1,1%».

«Ο Ιούνιος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας, καθώς είχαμε μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 75% και μείωση των θανάτων κατά 50%».

Δείτε επίσης

Ψυχαγωγία και εστίαση: Τι αλλάζει και ποιες οι διαφορές για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα