Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Βιαιότητες Τούρκων σε πρόσφυγες στο Αιγαίο

Βίντεο ντοκουμέντο – Για "απόδειξη της εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία", έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης

Parallaxi
μεταναστευτικό-βιαιότητες-τούρκων-σ-908121
Parallaxi

Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταναστευτική κρίση, στο οποίο παρουσιάζεται η τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες στην Ελλάδα.

Στα πλάνα φαίνονται Τούρκοι λιμενικοί όχι μόνο να μην βοηθούν, αλλά να χτυπούν και να σπρώχνουν βίαια μακριά από το σκάφος τους μία φουσκωτή λέμβο γεμάτη μετανάστες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και μωρά, τα οποία ακούγονται να κλαίνε σπαρακτικά.

Το βίντεο τραβήχτηκε από πρόσφυγα, ο οποίος διασώθηκε από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στο Αιγαίο.

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης, σημειώνει πως «στο απόσπασμα απεικονίζεται η τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει (push forward) μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Πρόκειται για περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία», τονίζει χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα