Διαμονή

Μετονομάζεται το ιστορικό ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα

Ποια θα είναι η ονομασία του και ποιο το ύψος των νέων επενδύσεων του

Parallaxi
μετονομάζεται-το-ιστορικό-ξενοδοχεί-857331
Parallaxi

Το ιστορικό ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας αλλάζει και από το 2024 θα ονομάζεται Conrad, το μικρό δηλαδή όνομα του ιδρυτή του. 

Ο Όμιλος Hilton και η Ιονική Ξενοδοχειακή συμφώνησαν σε αυτήν την αλλαγή, η οποία συνολικά θα κοστίσει 130 εκατομμύρια ευρώ μέσω επενδύσεων που θα γίνουν στο υπάρχον κτίριο. Αυτές οι νέες επενδύσεις θα προστεθούν στα 145 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί για την εξαγορά του κτιρίου. Πιο αναλυτικά, το νέο ξενοδοχείο πρόκειται να περιλαμβάνει 280 δωμάτια και σουίτες καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες. Θα έχει συνάμα ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους.

Η εξέλιξη αυτή, επεκτείνει τη δραστηριοποίηση των Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, οι οποίες αποκτούν πλέον παρουσία και στην Ελλάδα.

Η παρούσα συμφωνία Hilton – Κωνσταντόπουλου αποτελεί ορόσημο στη μακρόχρονη παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 1963 το Hilton ανοίγει τις πόρτες του για το ελληνικό κοινό ως η πρώτη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα. «Μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας. Β. Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο», επεσήμανε.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια. Με μακρά ιστορία, συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αποτελεί την κατάλληλη τοποθεσία για τη φιλοξενία του brand Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα», τονίζει ο Dino Michael, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Global Category του Hilton Luxury Brands.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα