Top

Μητέρα Άλκη: «Φτάνει πια, θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι»

Το μήνυμα της μητέρας του 19χρονου.

Parallaxi
μητέρα-άλκη-φτάνει-πια-θέλω-το-παιδί-879036
Parallaxi
Το σημείο δολοφονίας του 18χρονου Αλκη Καμπανου στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλίκης, 2 Φεβρουαρίου 2022.

Φτάνει πια, είναι το μήνυμα της μητέρας του 19χρονου Αλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού όπως και όλη η οικογένεια του 19χρονου που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή το μόνο που ζητά είναι να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος και να είναι ο γιος της το τελευταίο θύμα.

«Θέλω το παιδί μου να είναι το τελευταίο που φεύγει έτσι. Να μη θρηνήσει άλλη μανούλα. Χαίρομαι που σώθηκαν τα άλλα δυο παλικάρια. Είναι παιδιά μου. Ο Αλκιβιάδης μου πήγε στους ουρανούς αλλά να μη φύγουν με αυτόν τον τρόπο άλλα παιδιά. Φτάνει πια…», ήταν το μήνυμα που έστειλε η μητέρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού μέσω του Alpha.

Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας, πρόκειται να ταξιδέψει στη Βέροια για να γνωρίσει τους γονείς του 19χρονου Άλκη, να τους μιλήσει για την υπόθεση και να τους ρωτήσει αν θέλουν να βρεθούν μαζί του στο δικαστήριο για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σε σοκ η οικογένεια του Άλκη Καμπανού -Στέλνουν μήνυμα να σταματήσει η βία

Στο ίδιο κλίμα χθες και o παππούς τουΆλκη Καμπανού η οποία μίλησε στο iefimerida για τη δολοφονία του εγγονού της. Μιλώντας στο iefimerida.gr ξεκαθάρισε πως «δεν έχω μισός, δεν τους μισώ. Πρέπει να δείξουμε αγάπη!», ενώ ζητάει δικαιοσύνη. Όπως είπε ο εγγονός του ήταν ένα παιδί ευαίσθητο και ήρεμο που δεν είχε προκαλέσει κανέναν. «Έκανε αυτό που έπρεπε και δεν προκαλούσε ποτέ. Δεν είχε πειράξει κανέναν. Ξέρετε τι παιδί ήταν ο Άλκης; Δυο μέρες πριν είχε έρθει με τον πατέρα του και μου λέει: Παππού βρήκα ένα γατάκι και το φρόντισα και το πήρα μέσα. Τέτοιο παιδί παιδί ήταν. Έσωζε το γατάκι. Και μας πήραν το παιδί», μας είπε ο παππούς του θύματος της άγριας δολοφονίας.

Ο ηλικιωμένος ζήτησε από την αστυνομία να κάνει ότι μπορεί για να βρεθούν οι δράστες: «Είμαι περήφανος για τα παιδιά που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου. Ρωτάω τον πατέρα του δολοφόνου είναι περήφανος; Δεν έχω μίσος για κανέναν. Πρέπει να δείξουμε αγάπη σε όλους. Δεν ξέρω. Η κοινωνία έχει στραβώσει. Πρέπει να αλλάξει κάτι. Η αστυνομία να κάνει ότι μπορεί για να βρει τους δράστες. Τους βάζουν μέσα και βγαίνουν έξω», συνέχισε ο παππούς του άτυχου νεαρού. Η οικογένεια του άτυχου Άλκη είναι σε κατάσταση σοκ. Οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να διανοηθούν πως έχασαν το παιδί τους με αυτόν τον τρόπο. H γιαγιά του Άλκη είχε στείλει επίσης το μήνυμα να κλείσει εδώ ο κύκλος αίματος.

«Ο Θεός να τον τιμωρήσει, αλλά να βρουν και αυτόν που τον παρότρυνε να δώσει τη χαριστική βολή. Δεν ήταν μόνος του, αυτοί ήταν συμμορία, ήταν βαλτοί. Να μην κλάψει άλλη μάνα για τέτοια περίπτωση και ας ηρεμήσουν λίγο με αυτά τα ποδόσφαιρα οι οπαδοί. Γιατί να μαλώνουν βρε; Φίλαθλοι να είναι, όχι κακούργοι», πρόσθεσε. Στον Alpha μίλησε και η θεία του 19χρονου. «Τον θάψαμε γαμπρό. Τι ευχαρίστηση να νιώσω εγώ εάν τους πιάσουν αυτούς; Δεν απαλύνεται, αλλά καμία οικογένεια να μη ζήσει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ποιος θα μεριμνήσει, δεν ξέρω ποιος θα φροντίσει αυτά τα πράγματα να σταματήσουν. Αν μπορεί να γίνει αυτό, τότε θα ευχαριστηθώ. Θα πω ότι ο Άλκης μου πλήρωσε τελευταίος. Το τελευταίο εισιτήριο, να μην ξαναγίνει τέτοιο πράγμα», είπε.

Νέες «βόμβες» Κούγια για απειλητικά τηλεφωνήματα προς τον ίδιο

Ο Αλέξης Κούγιας συνάντησε τους γονείς του 19χρονου Άλκη και μίλησε μαζί τους, από κοντά, για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του. Σε δηλώσεις του στις κάμερες, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Είμαι συγκλονισμένος από τη συνάντηση που είχα με αυτούς τους ανθρώπους. Με γέμισαν φωτογραφίες και μου μιλούσαν για τον Άλκη. Τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα. Φοβούνται ότι δεν θα δικαιωθούν αλλά υπάρχει δικαιοσύνη».

Και συμπλήρωσε: «Έμαθαν ότι ο δικηγόρος της άλλης πλευράς είναι γιος δικαστικού μεγάλου, όπως και η σύζυγός του. Έχουν μάθει για τις αποφάσεις που έχουν προηγηθεί με τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού και ανησυχούν. Και τότε ήταν το ίδιο δικηγορικό περιβάλλον».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο δικαστήριο όπως και οι γονείς των άλλων δύο παιδιών που τραυματίστηκαν. Είναι φοβισμένοι για την έκβαση της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένοι μέχρι να δουν τους δολοφόνους να καταδικάζονται».

Και τόνισε: «Υπάρχει τρομοκρατία και άρχισαν οι απειλές και σε εμένα προσωπικά. Με πήρε κάποιος με απόκρυψη και με ύφος μου είπε ‘γιατί λέω για εγκληματική οργάνωση’. Του απάντησα γιατί είναι εγκληματική οργάνωση».

Διακοπή στο 19′ στο «Βικελίδης» στην μνήμη του Άλκη

Μια έντονη στιγμή έλαβε χώρα στην αναμέτρηση του Άρη με τον Βόλο. Πιο συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό του αγώνα τα πάντα στο «Κλ.Βικελίδης» … πάγωσαν με κόσμο και ποδοσφαιριστές να χειροκροτούν στην μνήμη του 19χρονου Άλκη.

Οι οπαδοί φώναξαν «Άλκη ζωντανός», πάντα Αρειανός» με τους ποδοσφαιριστές να μένουν στάσιμοι στις θέσεις τους, και να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η επιλογή του 19ου λεπτού φυσικά είχε να κάνει με τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο Άλκης Καμπανός πριν του αφαιρέσουν τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Δολοφονία Άλκη: Το συγκλονιστικό σκίτσο του Παναιτωλικού στη μνήμη του 19χρονου

Φανέλες με το όνομα του Άλκη φορούν οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι παίκτες του Παναιτωλικού θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή, στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα φορούν φανέλες που αντί για τα δικά τους ονόματα θα γράφουν αυτό του Άλκη.

O διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Χρήστος Στούμπος μιλώντας στην CosmoteΤv τόνισε για την συγκεκριμένη κίνηση της ομάδας του Αγρινίου: «Είναι ιδιαίτερες οι ημέρες που ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Οι λέσχες φιλάθλων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των συλλόγων- Η ΕΛ.ΑΣ κλείνει τους παράνομους συνδέσμους”

«Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την οπαδική βία, μέσα και έξω από τα γήπεδα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι’ αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους, κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ Alpha/ Iefimerida/ In/ Πρώτο Θέμα/ Mega

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα