Ελλάδα

Mητέρες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους στο Δημαρχείο

Και φέτος οι μητέρες της πόλης ανταποκρίθηκαν σε ένα σπουδαίο κάλεσμα.

Parallaxi
mητέρες-θήλασαν-δημόσια-τα-μωρά-τους-στ-375122
Parallaxi
Εικόνα αρχείου/ EΡΤ

Σήμερα, οι μαμάδες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας θηλάζουν δημόσια με σύνθημα Μητρικός Θηλασμός-Θεμέλιο Ζωής.

Δεκάδες ήταν οι μητέρες με τα παιδιά τους και στη Θεσσαλονίκη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας για τον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό.

Τόσο στη Θεσσαλονίκη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, όσο και άλλες πόλεις της Ελλάδας, μητέρες και μέλη του δικτύου έδωσαν σήμερα ραντεβού με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση και ενθάρρυνση σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Η πρώτη Δημόσια Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η πρώτη Δημόσια Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες μελών της ομάδας Ηλιτόμηνον, κατάφεραν με δικά τους έξοδα να εξασφαλίσουν δωρεές από ιδιώτες, αλλά και να προμηθεύσουν το νοσοκομείο με έναν παστεριωτή γάλακτος, ένα ψυγείο και έναν καταψύκτη. Συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους αποτέλεσαν η διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του “Ιπποκρατείου”.

Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να περιμένουμε αυτό το τεράστιο έργο στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα να γίνει πραγματικότητα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα