Διεθνή

Μητσοτάκη, Ράμμο και άλλους καλεί η επιτροπή LIBE στην επίσκεψη της στην Αθήνα

Στη χώρα μας θα βρεθούν τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ευρωκοινοβουλίου - Θα εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα

Parallaxi
μητσοτάκη-ράμμο-και-άλλους-καλεί-η-επι-614048
Parallaxi

Στη χώρα μας θα βρεθούν τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ευρωκοινοβουλίου με τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου στην ατζέντα, παρά τις τραγικές εξελίξεις μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως ανακοινώθηκε έξι μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με επικεφαλής της Σοφί Ιντ Βελντ θα φτάσουν στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, με σκοπό να εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Η LIBE ζητά συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και εκπροσώπους των ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν οι ευρωβουλευτές:  Sophie In’ t Veld (RENEW, Ολλανδία), Isabel Wiseler- Lima (ΕΛΚ, Λουξεμβούργο), Katarina Barley (Σοσιαλιστές, Γερμανία), Gwendoline Delbos- Corfield (Πράσινοι, Γαλλία), Patricia Chagnon (ID, Γαλλία) και Κώστα Αρβανίτη (Αριστερά, Ελλάδα).

Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΚ το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαρτίου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα

Πηγη – efsyn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα