Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη

Για τις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη

Parallaxi
μητσοτάκης-δεν-θα-μπορούσα-να-συνεργα-1007292
Parallaxi

Διακαναλική συνέντευξη εφ; όλης της ύλης παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε αρχικά σε ερώτηση αναφορικά με τις τουρκικές εκλογές: «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε θα εκφράσω προτίμηση. Πιστεύω ότι η τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι ριζωμένος σε όλο το πολιτικό κατεστημένο. Όμως, μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και εκφράζω την ελπίδα ότι η Τουρκία πρέπει να επανακαθορίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την ΕΕ. Μια και μόνο διαφορά υπάρχει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Φυσικά και θα καλέσω να συγχαρώ και θα επιδιώξω συνάντηση. Ο Βασικός πυρήνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την οικοδόμηση στέρεων συμμαχιών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παίκτη δεν αλλάζουν ως προς την δικιά μας κυβέρνηση. Μακάρι να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για να υπάρξει εκτόνωση. Δεν είμαι αφελής και είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο»

Τι είπε για την πιθανότητα συνεργασίες μετά τις κάλπες

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα για κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στην κάλπη της απλής αναλογικής ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει εμένα πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι αν γίνει αυτό θα πρόκειται για «περιφρόνηση της βούλησης του ελληνικού λαού». Ακολούθως σημείωσε ότι «με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχω λίγα να συζητήσω, έχει αλλάξει την πολιτική την έχει φέρει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θεωρώ δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού».

«Είναι ψέμα ότι δεν του έχω ζητήσει να συναντηθούμε», είπε ο πρωθυπουργός για τον Νίκο Ανδρουλάκη και συνέχισε: «Του έχω ζητήσει δύο φορές. Έχει αποφύγει να με συναντήσει».

«Όταν λέει ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης εννοεί όχι στον Μητσοτάκη. Δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με τον κ. Ανδρουλάκη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση του OPEN για την πιθανότητα να πάμε και σε τρίτες εκλογές εάν δεν γίνει κυβέρνηση ούτε στις δεύτερες σε περίπτωση που είναι πρώτη η ΝΔ απάντησε: «Το ενδιαφέρον μου είναι στην πρώτη κάλπη. Δεν πιστεύω τίποτα απ’ όσα λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Ανδρουλάκης». Παράλληλα τόνισε ότι είναι ακόμα στο τραπέζι η πιθανότητα για κυβέρνηση των ηττημένων.

Τι είπε για τις υποκλοπές

Για τις υποκλοπές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη, παραιτήθηκαν στελέχη, τηρήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, θωρακίστηκε θεσμικά η ΕΥΠ, επανήλθε ο δεύτερος εισαγγελέας, η Δικαιοσύνη προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης και είναι εκείνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Η ΕΥΠ είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας, βρέθηκα στη Λέσβο και θυμήθηκα τον κρίσιμο ρόλο της ΕΥΠ στην προσφυγική κρίση, να προστατεύσουμε τα σύνορα μας. Δεν είναι δυνατόν να μας κουνάει το δάχτυλο για κράτος δικαίου αυτός που έχει δίπλα του τον αμετάκλητα και ομόφωνα με 13-0 καταδικασμένο κ. Παππά. Κακή και κατευθυνόμενη η Δικαιοσύνη λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για “δικαιοσύνη Τσαουσέσκου”. Αυτές είναι απόψεις που μας απομακρύνουν πάρα πολύ από την έννοια του κράτους δικαίου» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα