Επικαιρότητα

Mητσοτάκης για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Κάθε πράγμα στον καιρό του»

Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και τη χρήση του όρου "γυναικοκτονία".

Parallaxi
mητσοτάκης-για-πολιτικό-γάμο-ομόφυλων-912927
Parallaxi

Στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τη χρήση του όρου “γυναικοκτονία” αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«H χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την ισότητα που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά. Για πρώτη φορά άτομα που ανοιχτά προσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλα συμμετέχουν σε μια ελληνική κυβέρνηση», είπε και συνέχισε:

«Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση. Αυτή στιγμή υπάρχει νομική κατοχύρωση συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια. Με ρωτήσατε για το ζήτημα του πολιτικού γάμου. Σας λέω λοιπόν κάθε πράγμα στον καιρό του».

Για τον όρο της “γυναικοκτονίας” και το αίτημα για νομική του κατοχύρωση προχώρησε στο εξής σχόλιο: 

«Αποδέχομαι τον όρο της γυναικοκτονία. Θέλει να προσδιορίσει ότι τα εγκλήματα αυτά που κάποτε τα χαρακτηρίζαμε εγκλήματα πάθους πρέπει να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος, εάν αυτό με ρωτάτε, δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη νομική κατοχύρωση. Έχουμε ένα εξαιρετικά αυστηρό πλαίσιο για τις ανθρωποκτονίες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μια δολοφονία μιας γυναίκας που έχει ως αιτία το ίδιο της το φύλο είναι πιο απεχθής από μια δολοφονία παραδείγματος χάρη, ενός παιδιού».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα