Διεθνή

Momo: Το νέο φονικό παιχνίδι που θυμίζει την Μπλε Φάλαινα

Συναγερμός σε γονείς και Αστυνομικές Αρχές.

Parallaxi
momo-το-νέο-φονικό-παιχνίδι-που-θυμίζει-τη-348014
Parallaxi

Ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι, με τα χαρακτηριστικά της «Μπλε Φάλαινας» που στέρησε ζωές εφήβων, έκανε την εμφάνισή του και έθεσε σε εγρήγορση τις Αρχές και τους γονείς παιδιών ανά τον κόσμο. 

Το Momo Game θεωρείται ένα «παιχνίδι αυτοκτονίας», το οποίο κυκλοφορεί μέσω της εφαρμογής WhatsApp. Μέσα από την εν λόγω εφαρμογή, ένας άγνωστος αποστολέας στέλνει στο υποψήφιο θύμα του βίαιες φωτογραφίες και απειλές σε περίπτωση που δεν υλοποιήσει τις διαταγές που θα λάβει.

Το εικονίδιο του Momo είναι μια φρικιαστική μορφή, με γκροτέσκα χαρακτηριστικά και μάτια που πετάγονται προς τα έξω. 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αργεντινή, όπου ένα 12χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό και οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατός της συνδέεται με το online παιχνίδι. Εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε, αφού λίγο πριν είχε τραβήξει ένα βίντεο με το κινητό της. Για την υπόθεση ανακρίνεται ένας 18χρονος, με σκοπό να βρεθεί αν συνδεόταν με κάποιον τρόπο με το θύμα.

Στη Λατινική Αμερική έχουν ξεκινήσει καμπάνιες ενημέρωσης για το φονικό Momo Game. «Τα παιδιά δεν θα πρέπει να πιέζονται να κάνουν οτιδήποτε τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο», είναι ένα από τα μηνύματα που επιχειρείται να διαδοθεί.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει αναφορές για εμφάνιση του Momo σε Αργεντινή, Μεξικό, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.

Πηγή: DailyMail

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα